Daugiabučių plytos byra ant galvų

Dalis uostamiesčio daugiabučių baigia subyrėti – atskilusios sienų plytos krinta. Ne visi gyventojai noriai remontuoja savo turtą.

Vieną Taikos pr. 107 daugiabučio pusę juosia tvora. Darbininkai šiltina namo sienas ir remontuoja stogą. Pasak daugiaaukštį namą administruojančios įmonės "Debreceno valda" direktoriaus Remigijaus Valentinavičiaus, pastato būklė buvo avarinė. Nuo pradėjusios irti sienos žemėn krito plytos ir kėlė pavojų praeiviams.

"Gyventojai remontą sutiko atlikti savo lėšomis. Tai didelės apimties darbai. Su namo gyventojais nekilo jokių problemų. Žmonės rodė iniciatyvą, dalyvavo konkurse, atplėšiant vokus, siūlė savo rangovą", – pasakojo bendrovės direktorius.

Taikos pr. 107 namo, kuriame yra 60 butų, remonto darbai kainuos apie 200 tūkst. litų.

R.Valentinavičiaus teigimu, Klaipėdoje yra daug pastatų, kurių sienos yra, o plytos krinta žemėn.

Ne geresnė Taikos pr. 103 daugiabučio būklė. Prieš kelerius metus gabalas mūro nukrito nuo Taikos pr. 97 namo sienos.

Tačiau, anot R.Valentinavičiaus, prasčiausia padėtis yra senamiestyje. Ten remonto reikia ne tik sienoms, bet ir avarinės būklės balkonams.

"Bandome žmones įtikinti remontuotis, tačiau ne visi sutinka. Gyventojus reikia įkalbinėti. Kai kurie pareiškia, kad jiems byrančios sienos netrukdo – buto sienos nešlampa, o jis palei yrančią sieną nevaikšto", – pasakojo bendrovės direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių