Indų kultūra – per pažintį su joga

Klaipėdos Tautinių kultūrų centro kiemelyje vyko jogos užsiėmimai su jau septynerius metus Lietuvoje gyvenančiu jogu iš Indijos Vinney Dubey. Čia susirinkę klaipėdiečiai mokėsi ne tik įvairių pratimų, bet ir gerino emocinę bei psichologinę sveikatą, mokėsi medituoti.

Šalia Skulptūrų parko esančio Tautinių kultūrų centro direktorė Jelena Butkevičienė pasakojo, kad su svečiu iš Indijos susipažino per festivalį „Tautinių kultūrų diena“, kuriame V. Dubey pirmą kartą Klaipėdoje pristatė indų kultūrą.

Po to birželio 21-ąją uostamiestyje vyko ir Tarptautinės jogos dienos minėjimas.

„Mes pamatėme, kad tai tikrai reikalingas renginys ir klaipėdiečiams. Jis propaguoja sveiką gyvenimą, harmoniją su savimi. Inicijavome jau antrą kartą jogos užsiėmimus, kadangi parkas, vasara, gražus oras, viskas kaip ir kuždėjo, kad reikėtų pakartoti. O šiaip ateityje, manau, kad tikrai tai galėtų būti tęstinis renginys, kuris galėtų vykti visus metus“, – sakė J. Butkevičienė.

Anot jos, tokie renginiai turėtų paskatinti ir kitas Klaipėdoje esančias bendruomenes imtis iniciatyvos pristatyti savo kultūrą.

„Matome, kad šis renginys turi savo veidą ir išskirtinumą. Tai kultūra, kuri gali prisistatyti ne tik didelėje koncertinėje scenoje, bet ir mažame parke mūsų kiemelyje“, – tikino pašnekovė.

Jogos užsiėmimai Klaipėdoje vyko jau du kartus, trečias planuojamas rugpjūčio pabaigoje.

„Manau, kad rugpjūtį bandysime trečią kartą surengti. Rugpjūčio pabaigoje, prieš mokslo metus gal ateis tėveliai su vaikučiais, kad juos nuteiktų naujiems metams pozityviai. Ateityje tikrai planuojame pratęsti iniciatyvą ir palaikyti būtent šios bendruomenės atstovus“, – kalbėjo J. Butkevičienė.

V. Dubey Lietuvos sporto universitete yra įgijęs sporto magistro laipsnį ir veda fizinio ugdymo pamokas tarptautinėje „Universa Via“ mokykloje.

Jogos užsiėmimus veda tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių