M. Skritulskas nerimauja dėl Palangos reabilitacijos ligoninės: ją palieka itin geri specialistai

  • Teksto dydis:

Seimo narys Mindaugas Skritulskas, premjerė Ingrida Šimonytė ir Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus vakar apsilankė Palangos reabilitacijos ligoninėje. Vis dėlto M. Skritulskas pažymėjo, kad kol kas ligoninėje stokojama aiškios vizijos ir konkrečių pažangos žingsnių, stiprinant reabilitacijos paslaugas.

„Ypatingai džiaugiuosi, kad vakar premjerės Ingridos Šimonytės vizito Palangoje metu turėjome galimybę kartu su meru Šarūnu Vaitkumi apsilankyti Palangos reabilitacijos ligoninėje. Tai – viena iš didžiausių ir pažangiausių III lygmens reabilitacijos ligoninių, teikianti ne tik medicininės, bet ir profesinės reabilitacijos paslaugas sunkiomis indikacijomis sergantiems pacientams ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių“, – feisbuke rašė M. Skritulskas.

„Pažymėtina, kad ligoninė plačiai garsėja giliomis tradicijomis, darbo kultūra, aukštos kvalifikacijos specialistais bei pažangiausia medicinine įranga. Pertvarkant ligoninių tinklą, ši ligoninė prijungta prie naujo darinio – Klaipėdos universiteto ligoninės. Šio sumanymo esminis tikslas – kartu su Klaipėdos universitetu užtikrinti didesnį mokslo vaidmenį, plėtojant reabilitacijos paslaugas“, – teigė M. Skritulskas ir pripažino, kad kol kas stokojama aiškios vizijos ir konkrečių pažangos žingsnių, stiprinant reabilitacijos paslaugas šioje ligoninėje.

„Priešingai – kelia nerimą, kad šią ligoninę nusprendė palikti nemaža dalis itin aukštos kvalifikacijos specialistų“, – dėstė Seimo narys.

„Tai, kad ligoninę palieka itin geri specialistai, pereidami dirbi į kitas Palangos gydymo įstaigas už tokį patį ar net mažesnį darbo užmokestį, gali reikšti kelis dalykus: naujos Klaipėdos universiteto ligoninės vadovybės vadovavimo arba elementaraus žmogiško bendravimo įgūdžių stoką. Nepakanka apie įstaigos perspektyvas aiškinti vien socialiniuose tinkluose – apie tai būtina nuolat ir betarpiškai kalbėtis su visais darbuotojais, apie jas turi žinoti ir miesto vadovai bei vietoje renkami Seimo nariai. Be to, nuomonės kaitaliojimas jau tampa liūdna simptomatika, kuri suponuoja klausimą, kas vis dėlto realiai priiminėja sprendimus Klaipėdos universiteto ligoninės vardu.

Priešingai – kelia nerimą, kad šią ligoninę nusprendė palikti nemaža dalis itin aukštos kvalifikacijos specialistų.

Suprantama, kad pertvarkos nėra lengvas laikotarpis, tačiau labai viliuosi ir pirmiausia apeliuoju į naujai paskirtą Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovą Audrių Šimaitį – užuot sutelkus dėmesį į Klaipėdos universiteto ligoninės administracijos darbuotojų keliamus atlyginimus bei jų gerovę, skirti kur kas didesnį dėmesį reabilitacijos paslaugoms Palangos reabilitacijos ligoninėje. Tikiuosi, kad po klupčiojimų ir stabtelėjimų nauja Klaipėdos universiteto ligoninės vadovybė nepristigs vadybinių įgūdžių, ieškant geriausio kelio ne tik išlaikant tai, kas šioje Palangos reabilitacinėje ligoninėje per daugiau nei tris dešimtmečius pasiekta, bet ir, pasitelkiant pažangiausią medicinos mokslą, stiprinant jos pažangą.

Kartu su premjere I. Šimonyte ir meru Š. Vaitkumi lankydamiesi Palangos reabilitacijos ligoninėje dar kartą įsitikinome, kad ši įstaiga teikia pasaulinio lygmens aukščiausias reabilitacijos paslaugas ir yra ypatingai svarbi ne tik Klaipėdos regiono, bet ir visos Lietuvos gyventojams, kitaip tariant, yra Lietuvos didelės vertės turtas, tad kartu dėsime visas pastangas, kad ji neliktų ne itin mylima podukra, su kuria būtų elgiamasi pabrėžtinai atsainiai.

P.S. Turiu tam tikrų įžvalgų, kurios taip pat kelia nerimą ir dėl Palangos miesto ligoninės. Bet tai atskira tema, apie kurią pasisakysiu vėliau“, – rašė M. Skritulskas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ale

Ale portretas
Pirmą kartą girdžiu tokį seimo narį. Išlindo kaip pilypas iš kanapių ir paniką ir pramanus sėja. Niekas nesugriuvo ir nesugrius. Permainos buvo būtinos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių