Šešėliniai vežėjai gudrauja

Klaipėdoje nelegalūs vežėjai darbuojasi nevaržomai. Iš autobusų stoties išvaikyti verteivos persikėlė prie geležinkelio stoties ir čia savo verslą plėtoja dar akiplėšiškiau. Paradoksalu, tačiau Klaipėdos kelių transporto inspekcijos atstovai sakosi per pastaruosius dvejus metus pažeidimų nenustatę.

Klaipėdoje nelegalūs vežėjai darbuojasi nevaržomai. Iš autobusų stoties išvaikyti verteivos persikėlė prie geležinkelio stoties ir čia savo verslą plėtoja dar akiplėšiškiau. Paradoksalu, tačiau Klaipėdos kelių transporto inspekcijos atstovai sakosi per pastaruosius dvejus metus pažeidimų nenustatę.

Kaina – pagal grožį

Tūlą potencialų keleivį prie Klaipėdos geležinkelio stoties sutiks net ne vienas pervežimo paslaugas siūlantis vairuotojas. Kiti skelbiasi internete ar miesto erdvėse.

Vienu skelbiamų telefono numeriu atsiliepęs vyras teigė, kad pats į Kauną nevažiuoja, tačiau rekomendavo kolegą, kuris turėjo išvykti po pusvalandžio.

Paklaustas, kokios kainos galima tikėtis, pašnekovas šmaikštavo: "Kiekvienas kitokią kainą turime. Jeigu patiksi vairuotojui, tai už mažiau nuveš".

Antrasis vairuotojas nurodė, kad išvyksta nuo degalinės, esančios ties miesto riba, ir tikino palauksiąs dar 15 minučių.

"Šiaip į Kauną vežu už 50 litų, jeigu studentė – galiu suteikti ir nuolaidą. Bet sumas apvaliname", – neslėpė žmogus.

Už kelionę susitarta mokėti 30 litų. Kadangi kelionei skirtas automobilis nėra pažymėtas jokiais skiriamaisiais ženklais, kaip orientyras buvo nurodytas mašinos valstybinis numeris.

Vairuotojas prasitarė, kad yra galimybė važinėti ir "su kitais kolegomis", bet dėl kainos tektų derėtis iš naujo.

"Čia kaip meilėje – vieni myli, o kitiems tik patinki", – filosofavo vežėjas.

Dažniau važiuoja studentai

Prie Klaipėdos geležinkelio stoties procedūra paprastesnė. Einant įėjimo link, maždaug 40 metų vyriškis pasiūlė pigiau nuvažiuoti į Šiaulius.

Į klausimą dėl kainos, atsakė klausimu: "O kiek norėtumėte? Nuvešiu pigiau negu traukinys". Paminėjus apie studentams teikiamas nuolaidas, buvo susitarta dėl 15 litų. Kelionė autobusu kainuotų apie 20 litų.

"Normalu, kad žmogus važiuoja su tais, kurie veža už mažesnius pinigus. Studentai paprastai aktyviausiai ieško, kaip čia pigiau nuvažiavus", – kelionės metu samprotavo vairuotojas.

Prieš išvažiuojant dar vienam vyrui buvo pasiūlyta vykti kartu, tačiau pastarasis apstulbo: "Negi jūs tikrai manote, kad savo gyvybę patikėsiu jums?" Jam buvo atsakyta, kad garantijų dėl kelionės saugumo ir nesirengiama teikti.

"Jeigu galvosi, kad bus avarija, tai ir bus. Aš nieko negarantuoju", – nukirto vežėjas.

Neturi ir kasos aparatų

Į Kauną vežęs vairuotojas tikino, kad dirba legaliai, tačiau nei kelionės laiko derinimas, nei automobilio išvaizda nė iš tolo nepriminė legalios veiklos.

Lietuvos susisiekimo ministerija aiškiai reglamentuoja, kaip apipavidalinamos keleivinės transporto priemonės. Ant priekinio stiklo turi būti lentelė mėlynos spalvos užrašu, nurodančiu kelionės maršrutą.

Ant šoninės maršruto rodyklės turi būti nurodyti galinių ir svarbiausių stočių pavadinimai, o autobuso galinėje dalyje turi būti įkomponuotas vežėjo firmos pavadinimas, adresas, telefono ir fakso numeriai.

Tačiau visi sutikti vežėjai minėtų skiriamųjų ženklų neturėjo, kaip ir kasos aparato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keleivis

keleivis portretas
Daznai naudojuosi ju paslaugom. Jie legalai ir kasos aparatai, ir saskaitos, net sutartis daromos. Nelegalai daugiau internete ofisuojasi ten lengviau ir niekas nemato.valstybe sutejke licenzijas, bet dirbti neleidzia, vadina nelegalais. Cia autobusu parkas nusimeta bapkes ant privatininku , stumia is verslo. Ir ka cia besakiti turime ah-ena valstybe ir dar geresne mokesciu sistema, kuria valdo ir kareguoja valdininkai jiems palankiau.

Keleivis

Keleivis portretas
Jega niekas nevercia vaziuoti nei su valdisku transportu nei su privaciu mes esame laisvi zmones turime galimybe pasirinkti. Straipsniukas,jauciasi aiskiai uzsakytas.Puolant ant privatiniku,nukreipiamas demesys nuo autoparku kur nesvariu reikalu man rodos pakankamai.Ir niekaip negalime pamirsti proletariniu metodu,bausti,drausti,gaudyt......

Nezinau

Nezinau portretas
Nieko blogo aš negaliu pasakyt apie tuos nelegalus. Čia kartą grįžinėjau iš Rygos, ir vidurnakti vidurį miško sugedo autobusas. Tuoj vairuotojas susiskambino, ir už nepilnos valandos buvo kitas autobusas, nežinau iš kur jis atvažiavo ,nes iki Klaipėdos dar buvo apie 2val kelio. O kaži iš kur tas legalus verslininkas būt sugebėjes taip greit suorganizuot kitą techniką. Nelegalai, jie kaip vilkai, tik gaujoj išgyvent gali.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių