Šventėje – kvapai ir nuostaba

Šeštadienio popietę Žuvies dienos Klaipėdoje renginiai turėjo įsibėgėti. Taip ir buvo, tiesa, kai kuriems jų pakišo koją tam tikros aplinkybės, bet taip gal ir įdomiau.

Vidurdienį Danės gatvėje turėjo prasidėti ilgiausio žuvies kepsnio kepimas. Smalsuoliai skubėjo prie 101,9 metro ilgio kepsninės, tikėdamiesi, kad tuoj tuoj pamatys vartomą ilgiausią iešmą su Baltijos jūros žuvimis ant jo.

Bet 12 val. kepsninė dar tik pradėta matuoti, bandyta suvienodinti medžio anglių sluoksnį. Teko palaukti, kol vienodai įsižiebs ugnis.

Žmonės stengėsi atsistoti kaip galima arčiau atitvarų, todėl uostė degaus skysčio tvaiką ir patys kepė saulėje.

14 val. tikėtasi jau ragauti ant ilgiausio iešmo suvertas perpeles ir žiobrius, bet užduotis Klaipėdos restoranų ir viešbučių asociacijos kepėjams nebuvo tokia lengva, kaip galėjo atrodyti. Netikėtai virš senamiesčio prakiuręs vienas debesėlis gesino liepsną, todėl teko palaukti, kol ugnis bus suvienodinta.

Tik prieš 14.30 val. pavyko sujungti visus iešmus į vieną ir paguldyti jį ant kepsninių eilės. Žuvims kepti užtenka vos 10 minučių, todėl greitai ilgasis iešmas su Baltijos jūros laimikiu jau buvo verčiamas.

Žiūrovai stengėsi fiksuoti savo telefonais kiekvieną kepėjų krustelėjmą, daugelis norėjo pamatyti televizijos žvaigždę Beatą Nicholson, komentavusią rekordinio kepsnio gaminimą.

Sparčiai prie kepsninių plušo vicemerė Lina Šukytė-Korsakė, ji taip pat buvo gaudoma žiūrovų telefonų kamerų.

Nuo vidurdienio iki gaminys buvo paruoštas, smalsuolių rūbai ir plaukai įgavo laužo tvaiką. Per šį laiką kelis kartus pasikeitė oras, mat nuo ryto buvo karšta, paskui staiga papūtė šaltas vėjas, palijo ir vėl ėmė smarkiai kaitinti.

Galiausiai lauktasis rekordas buvo paskelbtas, o keptos žuvys – suvalgytos.

Ne taip sklandžiai praėjo labai lauktas upės laivų paradas, kuris pagal programą turėjo prasidėti 13.15 val.

Skelbta, kad paradas nusidrieks Dangės upe iki pat Pilies tilto, tačiau tie, kurie reginio laukė tarp šio ir Biržos tilto, nė nesuprato, kodėl laivai nepasirodė.

Žiūrovai, kurie grožėjosi naujomis „Meridiano“ burėmis, matė Aurimo Mockaus valtį, kuria jis ketina perplaukti Ramųjį vandenyną, elektrinį autobusą ir nemažai įvairaus dydžio baidarių. Šie laiveliai plūduriavo arčiau įplaukos į Jono kalnelio kanalą, tarsi laukdami ženklo pradėti paradą.

Bet parado taip ir nebuvo, baidarės apsisuko ir nuplaukė tolyn nuo senamiesčio, liko tik A. Mockaus valtis, bet ir ji nepasiekė „Meridiano“.

Žmonės išsiskirstė nesupratę, kas atsitiko. Daugelis abejojo, ar iš mažo debesėlio iškritę keli lietaus lašai galėjo išgąsdinti parado dalyvius ir sugadinti žadėtą reginį.

Šie nesklandumai neapkartino į senamiestį išsiruošusių klaipėdiečių ir miesto svečių nuotaikos, nes Klaipėda visą šeštadienį aidi Gatvės muzikos dienos garsais. Nuostabu, kad dauguma mieste pasirodžiusių atlikėjų yra jauni ir originalūs. Jiems tai – puiki proga pasirodyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintars

Gintars portretas
Bronislav sugalvojo ir sukūrė kažkokį antkapį...

buvo įdomu

buvo įdomu portretas
bet kvaps nekoks

To Gintars

To Gintars portretas
Man juokingiausia kai sako Turim šviežios skumbres:) Ar tikrai šviežios? Na švežiai rukytos:) Žvejo paminklas t.y antkapis žinai kur stovi nueik padek geliu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių