Marijampolės apskrityje pareigūnai akylai stebi vairuotojus

  • Teksto dydis:

Šią savaitę, rugsėjo 16-22 dienomis, vykdoma tarptautinė eismo dalyvių kontrolės priemonė „Dėmesys į kelią“, kurios iniciatorius - Europos kelių policijos tinklas TISPOL, praneša Marijampolės apskrities policija.

Siekdami užtikrinti eismo dalyvių saugumą ir viešąją tvarką keliuose, mažinti sužeistųjų ir žuvusiųjų eismo įvykiuose skaičių bei užkardyti saugiam eismui įtaką darančius teisės aktų pažeidimus, Marijampolės apskr. Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnai visą šią savaitę vykdo sustiprintas policines priemones.

Pirmadienį Marijampolės ir Kalvarijos savivaldybėse buvo vykdomas neviešas patruliavimas, kurio metu nustatyti šeši Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjai.

Du iš jų lenkė vietose, kuriose tai daryti draudžiama. Dar vieno automobilio vairuotojas, prieš atlikdamas manevrą, nerodė įspėjamojo posūkio signalo, kitiems trims vairuotojams protokolai surašyti už kitus (KET) pažeidimus.

Trečiadienį pareigūnai nuo pat ankstyvo ryto vyko į Jurbarką. Ten du kelių policininkų ekipažai vykdė blaivumo kontrolę. Priemonės metu buvo patikrinti 410 vairuotojų blaivumai. Nustatyti 4 vairuotojai, vartoję alkoholį, tačiau neviršiję leistinos normos.

Tą pačią dieną Kelių policijos skyriaus pareigūnai, tęsdami TISPOL akciją „Dėmesys į kelią“, Jurbarko ir Šakių miestuose ir savivaldybėse vykdė greičio kontrolę. Viešo ir mišraus patruliavimo metu nustatyta 23 KET pažeidimų atvejai, iš jų 22 atvejais viršytas leistinas važiavimo greitis.

Kelių policijos skyrius informuoja, kad ir toliau įvairiais patruliavimo būdais aktyviai kontroliuos, kaip vairuotojai laikosi KET nustatytų reikalavimų.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas chuliganiško, pavojingo vairavimo, lenkimo draudžiamose vietose taisyklių nesilaikymo atvejams nustatyti ir jiems užkardyti, vairuotojų pareigų pėstiesiems nesilaikymo kontrolei ir užkardymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akcijos....

  Akcijos....  portretas
vemt, norisi, negi nėra priemonių biudžetui papyldyti? Čia kas, terorizmas?

situacija

situacija portretas
reikia prideti dar tris.butu geresnis efektyvumas/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių