Neįgalią moterį seksualiai išnaudojo jos globėjas: ši istorija peržengė visas ribas

  • Teksto dydis:

Šokiruojanti istorija Mažeikiuose – jaunas vyras, prižiūrėjęs judėjimo negalią turinčią moterį, ją išnaudojo seksualiai. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

„Ši istorija peržengia visas ribas. Globėju būti oficialiai paskirtas asmuo seksualiai prievartavo ir žagino savo globotinę, kuri yra neįgali. Žmogus praktiškai gyvena ant patalo“, – sakė Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė.

Teisėsaugos duomenimis, šis nusikaltimas užfiksuotas šių metų liepą. Anot K. Mišinienės, istorijoje siaubinga ir tai, jog tai – ne vienetinis atvejis.

„Grįžta girtas naktį, smaugia moterį ir ją prievartauja. Jis jau prieš pusantrų metų smaugė moterį ir prievartavo, tada įvyko susitaikymas. Visoms tarnyboms, visiems aplinkiniams tai tinka“, – teigė K. Mišinienė.

Neįgaliųjų draugijos pirmininkas pasakojo, kad kartais sulaukia skundų, kai grobėjai bando pasinaudoti finansiškai, tačiau apie tokią istoriją nebuvo girdėjęs.

„Man tai asocijuojasi su pedofilija, kai vaikai negali pasipriešinti“, – teigė Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas Ignas Maciukas.

Grįžta girtas naktį, smaugia moterį ir ją prievartauja.

Aiškėja ir daugiau detalių, kas slėpėsi po globėjo statusu ir kokiais ryšiais žmogus susijęs su moterimi.

„Tai yra vyrukas, suvaidinęs meilės santykius. Labai lengva užimti žmogaus širdį, kuris negali savimi pasirūpinti. Pasirodo, vyras patrauklus, žavus, įsikrausto gyventi pas moterį, gauna globos pinigus ir atlieka tokius veiksmus“, – kalbėjo K. Mišinienė.

„Aš neįsivaizduoju, kokia jo psichinė būklė gali būti, kad taip naudotųsi žmogumi, kuris negali pasipriešinti. Tai – gyvulys. Tokie turi būti stipriai baudžiami“, – sakė I. Maciukas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Šį kartą susitaikymas neįvyko, įsitraukė ir teisėsauga, policija, prokurorai. Verdiktą lapkričio 15 d. spėjo paskelbti ir pirmos instancijos teismas Mažeikiuose. Nukentėjusi taip pat dalyvavo posėdžiuose.

„Ji labai šauni, drąsi mergina. Įsivaizduokite, ji dalyvavo teismo procesuose, vyko į teismo salę. Toje pačioje teismo salėje susitikdavo su teisiamu prievartautoju, kuris ją pamatęs prišokdavo ir aiškindavo apie savo meilę. Ji atlaikė visus teismo procesus nedidelėje, ankštoje teismo salėje“, – sakė K. Mišinienė.

Apie šį įvykį policijai ir medikams pranešė nukentėjusiosios artimieji. Dėl seksualinio prievartavimo ir išžaginimo kaltu pripažintas asmuo tokiais savo veiksmais nežymiai sutrikdė nukentėjusios sveikatą. Nuteistajam skirta bausmė – laisvės atėmimas metams 10 mėnesių.

Bausmė sumažinta, nes kaltinamasis anksčiau nebuvo teistas, o dabar kaltės neneigia. Nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs. Anot K. Mišinienės, šioje istorijoje skandalinga ir tai, kaip veikia institucijos, koks socialinių darbuotojų vaidmuo.

„Mes nieko negirdime iš tų tarnybų, kurios atsakingos už globą“, – sakė K. Mišinienė.

Mes nieko negirdime iš tų tarnybų, kurios atsakingos už globą.

„Nežinau, kas galėtų juos prižiūrėti ar kontroliuoti“, – teigė I. Maciukas.

„Kadangi kalbame apie visiškai neįgalų asmenį, ji turi ne tik globėją, bet ją lanko ir socialinė darbuotoja. Ta tarnyba, kuri paskiria globą, turėtų nuolat revizuoti savo sprendimus, saugioje aplinkoje paklausti globojamo asmens jo nuomonės“, – kalbėjo K. Mišinienė.

„Savivaldybės institucijos turi rūpintis globėjo veikla“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministerijos socialinių paslaugų grupės vadovė Violeta Toleikienė.

Mažeikių savivaldybė kategoriškai atsisakė bendrauti su žiniasklaida. Negalėjo net atsakyti, kokia pagalba buvo teikiama.

„Manau, kad tai visiškai tamsi zona mūsų valstybėje. Valdininkų stalčiuose labai daug panašių istorijų gali būti nusėdę“, – sakė K. Mišinienė.


Šiame straipsnyje: seksualiai išnaudojopagalba moterimsseksualiai išnaudojo moterįseksualiniai išnaudojo neįgalią moterįglobėjas išnaudojo neįgalią moterįLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
LNK kopijavimas KD nei skaitytojų pridės, nei finansinę padėtį pataisys

Labai keista istorija

Labai keista istorija portretas
Mergina turi giminių ir artimųjų, bet globoja svetimas jaunas vaikinas? Tai gal jiedu tikrai laikė save pora ir mylėjosi abipusiu sutikimu? Kodėl galvojama, kad fiziškai neįgalūs žmonės sexo nenori? Gi visai nesenai buvo straipsnis, kaip paralyžuota australietė vyrus už pinigus samdosi...o čia matyt susipyko ir amen, gavosi kad prievartavo...kas gali paneigti, kad buvo ne taip?

Pasekmės

Pasekmės portretas
Štai kokios Pūro ir Kukuraičio deinstitualizacijos vaisiai.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių