Panevėžyje nuteisti varžytinių dalyvius reketavę biržiečiai

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas (PAT) dėl turto prievartavimo kaltais pripažino tris Biržų gyventojus, kurie reketavo varžytinių dalyvius.

Kaip pranešė teismas, 47-erių K. K nubaustas laisvės atėmimu 2 metams ir 3 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant pustrečių metų.

50-metis V. J. nuteistas laisvės atėmimu pusantrų metų, bausmės vykdymą atidedant 2 metams.

35-erių V. Ž. skirtas laisvės atėmimas 1 metams 2 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant pusantrų metų.

Pirmadienį nuosprendį paskelbęs teismas nustatė, kad 2010–2012 metais minėti asmenys prievartavo turtą iš nekilnojamojo turto varžytinių dalyvių.

K. K., V.J. ir V.Ž., atvykę į varžytines rengdavusių antstolių kontoras, užsiregistruodavo kaip dalyviai, nors iš tikrųjų jokio turto įsigyti neketino. Jie reikalaudavo, kad tikrieji varžytinių dalyviai sumokėtų jiems įvairias pinigų sumas.

Jei varžytinių dalyviai paklusdavo kaltinamųjų reikalavimams, kaina dirbtinai nebūdavo keliama ir pirkėjas galėdavo įsigyti norimą turtą. Nesutikusiems susimokėti dalyviams kaltinamieji užkirsdavo kelią nusipirkti suplanuotą objektą, dirbtinai pakeldami varžytinėse parduodamo turto kainą.

K. K. padarė šešis apysunkius nusikaltimus. Vyras anksčiau buvo teistas už nusikaltimus nuosavybei, tačiau šis teistumas – išnykęs. V. J. padarė du apysunkius nusikaltimus, jis teistas jau keturis kartus. Šiuo metu vyras turi neišnykusį teistumą už anksčiau padarytus nusikaltimus. Tuo tarpu V. Ž. padarė du apysunkius nusikaltimus. Vyras anksčiau neteistas, tačiau baustas administracine tvarka.

Teismas taip pat atkreipė dėmesį, kad nukentėjusieji neturi jokių turtinių ar neturtinių pretenzijų kaltinamiesiems.

Atsižvelgęs į visas bylos aplinkybes, į inkriminuotų veikų skaičių ir pobūdį, kaltinamųjų vaidmenis jas darant, teismas nusprendė, kad kaltinamiesiems galima taikyti bausmės vykdymo atidėjimą, tikintis, kad bausmės tikslai galės būti pasiekti neskiriant realių laisvės atėmimo bausmių.

Vyrai taip pat įpareigoti bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą sutikimo, neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

Be to, visi trys kaltinamieji turės sumokėti įmokas į nukentėjusiųjų asmenų fondą – K. K. – 6 tūkst. eurų, V. J. ir V. Ž. po 2 tūkst. eurų.

Iš K. K. taip pat konfiskuoti 898 eurai, kurie buvo įgyti nusikalstamu būdu.

Teismas išteisino V. J. dėl vieno turto prievartavimo epizodo, V. Ž. – dėl dviejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių