Prieš vaikus smurtavę tėvai sulaukė atpildo

  • Teksto dydis:

Alytaus rajono apylinkės teismas paskelbė, kad prieš tris savo mažamečius vaikus smurtavę 32 metų tėvas ir 34 metų motina daugiau kaip 20 dienų praleis areštinėje.

Kovą savo namuose, esančiuose Alytaus rajone, sutuoktiniai, būdami girti, smurtavo prieš savo mažamečius vaikus: 5 metų dukrą bei 10 ir 11 metų sūnus. Vaikų motina, kuriai nustatytas 2,82 promilių girtumas, neapsikentusi vaikų triukšmo, sugriebusi už pečių supurtė savo penkiametę dukrą ir trenkė per veidą. Po to du kartus kumščiu trenkė dešimtmečiam sūnui į nugarą, o vienuolikmečiui, kuris prieš tai jau buvo sumuštas tėvo, trenkė kumščiu į nosį.

Vaikų tėvas, kuriam nustatytas 2,28 promilių girtumas, tą pačią dieną auklėjo savo dešimtmetį ir vienuolikametį sūnus, vienam suduodamas keletą kartų kumščiu į nugarą, o kitam į ranką. Išsigandę vaikai pabėgo pas kaimynę, kuri ir iškvietė policiją.

Tėvai pripažino, kad tyčia mušė tris iš penkių savo mažamečių vaikų, dėl girtumo visų aplinkybių neprisimena, tačiau paaiškino, kad tai darė auklėjimo tikslais.

Kaip pranešė teismas, skiriant bausmes atsižvelgta į kaltinamuosius charakterizuojančią medžiagą – abu tėvai seniūnijos charakterizuojami neigiamai, apibūdinami kaip girtaujantys. Po šio įvykio tėvai savo vaikų neaugina, Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymais visiems penkiems vaikams skirta globa giminaičio namuose. Globėjas paaiškino, kad tėvai mažai domisi savo vaikais, nerodo noro juos auklėti ar ugdyti, nepadeda vaikų išlaikyti.

Byloje nustatyta, kad mažamečiai vaikai dėl kaltinamųjų panaudoto fizinio smurto kentė fizinį skausmą, patyrė dvasinius išgyvenimus, baimę ir sukrėtimą, nes smurtavo artimiausi šeimos nariai – motina ir tėvas, tai vyko namuose, kur vaikai turi jaustis visiškai saugūs. Teismas sutuoktinius pripažino kaltais ir vaikų motinai skyrė 25 parų, o tėvui – 23 parų arešto bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vv

vv portretas
Ko noreti is prakeiktu alkoholiku. Idomu ar vaikus jiems paliko? Nieko apie tai neparasyta. Sumauti chandziulnikai. Tokius susaudyciau be gailescio,parazitus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių