Vagis-recidyvistas įkliuvo švarindamas radijo taisyklą: pareigūnai rado ir amfetamino

Prokuratūra ketvirtadienį pranešė perdavusi teismui bylą, kurioje keliomis vagystėmis, viešosios tvarkos pažeidimu, turto sunaikinimu ir neteisėtu disponavimu narkotikais kaltinamas 28-erių šiaulietis.

Kartu su šiuo vyru, įvardijamu inicialais E. S., viena vagyste kaltinamas 29-erių šiaulietis A. V. bei 26-erių Mažeikių rajono gyventojas.

A. V. kartu su E. S. taip pat kaltinami turto sunaikinimu ar sugadinimu.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis E. S. aštuonis kartus pasikėsino ar įvykdė vagystes Šiaulių mieste nuo 2023 metų gruodžio iki 2024 metų vasario pabaigos.

Tyrimo duomenimis, recidyvistas, ne kartą teistas už įvairius nusikaltimus, iš įvairių parduotuvių pasikėsino pagrobti įvairių higienos priemonių, įrankių bei gėrimų. Vienos iš šių vagysčių metu kaltinamasis buvo sučiuptas ir bandė priešintis parduotuvės apsaugos darbuotojui, taip nežymiai sutrikdydamas jam sveikatą.

Taip pat įtariama, kad nuo pažįstamo vyro kaklo E. S. pagrobė auksinę grandinėlę. Kartu su kitais bendrininkais, įsilaužę į vieną uždarąją akcinę bendrovę, manoma, pavogė grynųjų pinigų. Po dienos grįžęs į tą pačią įmonę vienas, recidyvistas pagrobė padangų, įvairių automobilių dalių, elektros prietaisų ir neaptvertoje teritorijoje stovintį automobilį.

Surinkta duomenų, kad kaltinamasis E. S. taip pat įsibrovė į Šiauliuose statomo viešbučio patalpas ir pasikėsino pagrobti įvairių statybinių medžiagų, elektros prietaisų ir kitos įrangos. Po kelių dienų E. S. grįžo prie to paties viešbučio ir su kitu kaltinamuoju A. V. apgadino bei subraižė pastato įėjimo metalines duris.

Šiauliečio vagysčių serija baigėsi po to, kai 2024 metų vasario pabaigoje E. S. įsilaužė į radijo taisyklą, iš kurios pavogė 32 multimedijas, programavimo įrenginį ir grynųjų pinigų. Tą pačią dieną vyras buvo sustabdytas policijos pareigūnų, pas jį aptikta amfetamino, už kurio gabenimą jis taip pat bus teisiamas.

Ikiteisminio tyrimo metu pateikta civilinių ieškinių padarytai žalai atlyginti už daugiau nei 8 tūkst. eurų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių