Vilniuje prasidėjo tarptautinis studentų šiuolaikinio šokio festivalis

Vilniuje antradienio vakarą startavo trečiasis tarptautinis studentų šiuolaikinio šokio festivalis „Shock Academia“.

Jis atidarytas su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) šiuolaikinio šokio diplomatų spektakliu „Druska“ Menų spaustuvėje.

„Lietuvos muzikos ir teatro akademija, šiais metais švenčianti 80 metų jubiliejų, pristato 3-ajį šiuolaikinio šokio studentų festivalį „Shock academia“. Tai vienas iš Teatro ir kino fakulteto festivalių, tokių kaip „Šoblės kino“ festivalis ar „Tylos!“ festivalis, kuris suburia savo srities jaunuosius menininkus ir padeda tobulėti bei augti kartu. Pirmoji „Shock academia“ įvyko 2009 metais, kai meno vadybos magistrantų ir šokėjų iniciatyva buvo suformuota festivalio koncepcija“, – pasakojo LMTA Teatro ir kino fakulteto dekanė Elona Bajorinienė.

Šių metų lietuviškoje programos dalyje pristatomi akademijos šiuolaikinio šokio studenčių darbai. Festivalį atidarė šiuolaikinio šokio spektaklis „Druska“, kurio darbo procesas buvo paremtas etiudų kūrimu pagal įvairių epochų tapybos darbus.

Balandžio 3 d. taip pat įvyks miniatiūrų vakaras, kuriame šoks LMTA šiuolaikinio šokio studentai, LMTA choreografijos specialybės studentės bei Klaipėdos universiteto magistrantai. Šioje programos dalyje taip pat bus pristatytos premjeros – balandžio 4 d. šokio teatro monospektaklis „naujosios N pasaka“, kuriam choreografiją kūrė Rūta Butkus, bei šokio spektaklis „Klajojančios upės“ (choreografė A. Naginevičiūtė).

„Mes labai džiaugiamės, kad festivalyje balandžio 4 d. galėsime pristatyti gerai žinomo lenkų choreografo Jaceko Luminskio premjerinį spektaklį „Iš visos širdies tave myliu, Magdalena“, kurį atliks jo studentai iš Lenkijos nacionalinės Liudwiko Solskio dramos mokyklos. Pasak spektaklio kūrėjų, spektaklis pasakoja apie norą būti kažkuo kitu, kuris yra daug svarbesnis nei tu pats, tavo jausmai“, – pasakojo festivalio vadovė Rima Narbuntaitė. Festivalio užsienio programoje taip pat bus pristatyti Latvijos kultūros akademijos studentai, kurie balandžio 3 d. parodys šiuolaikinio šokio spektaklį „Aš papasakosiu apie...“

Šiais metais suteikiama galimybė festivalyje dalyvauti ir šiuolaikinio šokio mėgėjams. Todėl trečioji „Shock academia“ pristato „Shock off“ programą, kurioje pasirodys keturi šiuolaikinio šokio mėgėjų kolektyvai: 11 jonvabalių, GDF, Ba.La. ir Sol Intentus. Ši programos dalis įvyks naujoje Teatro cecho erdvėje, LMTA, balandžio 6 d.

Balandžio 3 ir 4 dienomis festivalio rengėjai taip pat kviečia į neformalius vakarinius diskusijų klubus, po festivalio pasirodymų „Soul Box“ kavinėje bus galima asmeniškai pabendrauti su spektaklių kūrėjais, o viso festivalio metu bus renkamas žiūrovų simpatijų spektaklis.

Festivalis „Shock academia“ balandžio 2-6 ir 24 dienomis „Menų spaustuvėje“ (Šiltadaržio g. 6, Vilnius) ir LMTA Teatro ceche (T. Kosciuškos g. 12, Vilnius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių