Kino festivalyje šurmulį sukėlė komedija apie vibratoriaus išradimą

Kai prieš kelis metus Katheryn Bigelow laimėjo „Oskarą“ už geriausią režisūrą, moterys režisierės kino pasaulyje pradėjo jaustis vis tvirčiau.

Tai dar kartą patvirtino ką tik pasibaigęs tarptautinis Toronto kino festivalis, kuriame buvo parodyta ypač daug moterų režisuotų filmų.

Didžiausia žvaigždė festivalyje buvo Madonna, pristačiusi savo debiutinį vaidybinį filmą „Mes“, tačiau išskirtinį susidomėjimą ir net šurmulį sukėlė režisierės Tanyos Wexler komedija „Isterija“. Mat filmas pasakoja apie tai, kaip buvo išrastas... vibratorius.

„Tokio filmo idėja galėjo šauti į galvą tik britams“, „Pasirodo, britai yra pašėlę“, – komentavo žiūrovai po filmo peržiūros.

Žaisminga romantinė komedija „Isterija“ pasakoja neįtikėtinai skambančią, bet tikrą istoriją, kaip prieš kiek daugiau nei 100 metų britų gydytojas Mortimeras Granville‘as, ieškodamas būdų gydyti dabartiniais laikais nebeegzistuojančią ligą – moterų isteriją, atsitiktinai išrado pirmąjį elektromechaninį vibratorių.

Taip netyčia gydytojas aptiko raktą nuo moters malonumų skrynios. Visos Londono moterys akimirksniu išsirikiavo prie gydytojo kabineto durų. Vyrai tapo nereikalingi. Prasidėjo moterų laisvės era.

Nors filmo siužetas atrodo ne tik provokuojantis, bet šiek tiek begėdiškas, tačiau iš tiesų tai jauki romantinė komedija. „Pastaruoju metu Holivudas išleido daug žemos meninės kokybės nešvankių komedijų, todėl subtilus „Isterijos“ humoras yra tikra atgaiva“, – pagyrų negailėjo kino kritikas Danielis Walberas.

„Tai filmas apie vibratorius, kurį galima žiūrėti kartu su motina“, – juokavo kino apžvalgininkai.

Filmo kūrėjai pristatydami juostą išvengė nešvankių juokelių, bet jų atsakymus nuolat lydėjo kvatojimas.

„Pasižiūrėkite į mane, aš raudonuoju kalbėdama apie vibratorius, – spaudos konferencijoje kalbėjo pagrindinio vaidmens atlikėja Holivudo aktorė Maggie Gylenhaal. – Vibratoriai ir moters orgazmas – žmonės iki šiol vengia kalbėti apie šiuos dalykus. Manau, kad mes vis dar raudonuojame ir jaučiamės nejaukiai kalbėdami apie moters seksualumą“.

Maggie Gylenhaal prisipažino, kad filmuojant šią pašėlusią komediją ji gavo dovanų net 15 vibratorių – jos draugai kaip susitarę nusprendė, kad toks daikčiukas paskatins aktorę kuo įtaigiau sukurti vaidmenį.

Tuo tarpu filmo režisierė Tanya Wexler pareiškė, kad šis filmas – tai ir proga pakalbėti apie moters laisvę. Režisierė juokavo, kad moterų emancipacija, feminizmas – visa tai prasidėjo po vibratoriaus išradimo.

„Tačiau noriu pabrėžti, kad šios komedijos ašis yra meilės istorija“, – sakė režisierė. Pasak T.Wexler, kaip ir kiekvienoje romantinėje komedijoje, šiame filme triumfuoja meilė – vis dėlto reikia pripažinti, kad joks, net ir stebuklingas, daiktas negali pakeisti vyro. Bent jau vyrai tuo norėtų tikėti!

Kitų metų pradžioje „Isterija“ atkeliaus ir į Lietuvos kino teatrus, o kol kas siūlome pasižiūrėti filmo anonsą:



NAUJAUSI KOMENTARAI

julo

julo portretas
reikia pažiūrėti

nagi

nagi portretas
geras

klausimas

klausimas portretas
o filmas apie vibratorius bus 3D formatu? :)))))))))))))))))))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių