Paskelbti pirmi „Granatos Live“ jaunųjų atlikėjų scenos dalyviai

  • Teksto dydis:

Muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia pirmuosius 7 vardus, kurie gros jaunoms grupėms skirtoje scenoje.

Dar 9 grupes ar atlikėjus išrinks patys festivalio dalyviai, atėję į muzikines kovas. Jos rengiamos jau trečius metus iš eilės – registruotis į atranką galės visos jaunos grupės ir atlikėjai. Iš viso festivalyje, kuris vyks rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, pasirodys daugiau kaip 50 atlikėjų ir grupių.

O laimingųjų septintukas šis:

„Kūjeliai“. Dviejų brolių ir dviejų bičiulių grupė savo kūryboje, pasak jų pačių, „stojasi ant folkloro pamatų“. Tiesa, su jaunatvišku žaismingumu ir entuziazmu. Padūkęs folk skambesys ir energija, dainos, iš kurių akivaizdu, jog ketveriukė užaugo su lietuvišku folkloru – tokie yra „Kūjeliai“, pernai išleidę debiutinį albumą „Pavakarokim“. Bene taikliausiai jų koncertų atmosferą apibūdina eilutė iš „Kūjelių“ dainos – „Nežinau kodėl man taip gera“: drobiniais marškiniais pasipuošę ir tautinėmis juostomos gitaras apjuosę vaikinai, apsiginklavę atlapaširdišku bendravimu ir įvairiais instrumentais, siautėja lyg roko koncerte ir visus suvienija tikroms linksmybėms. 

 

 

„Kamanių šilelis“. Penkerių metų kūrybinės veiklos gimtadienį švenčiantis jaunų multiinstrumentalistų duetas – viena originaliausių šiandieninių grupių. Kamilės Gudmonaitės ir Manto Zemlecko kūryba – unikali, įkvėpta lietuvių liaudies muzikos ir pasaulinio folkloro, sumaišyta su indie, eksperimentiniais garsais ar tiesiog vandens teškėjimu. Didgeridoo, dambrelis, melodika, kazoo, berimbau, ukulele, sitara – tai tik keletas instrumentų, kuriuos duetas naudoja savo muzikai atlikti. „Kamanių šilelio“ muzika ne visuomet dera prie jų pavadinimo – eksperimentų nevengianti grupė maišo folk muziką bei viduramžių estetiką su septyniasdešimtųjų dvasia, pridėję šiuolaikinių elektroninių užuominų. Nors scenoje matome du žmones, jausmas toks lyg girdėtume keturis, o tai, jog jie dainuoja tik lietuviškai nekliudo „Kamanių šilelio“ muzikos suprasti ir tiems, kurie nesupranta kalbos.

 

 

„Solo ansamblis“. Post-punk, electronic ir sad dance eksperimentu prisistatanti grupė, kurių muzika, pasak jų, leis klausytojui per garsus keliauti vertikaliai, horizontaliai ar net įstrižai. Neseniai pristatę debiutinį albumą „Roboxai“, „Solo ansamblio“ vaikinai sako siekiantys savo muzika leisti klausytojui pamiršti laiką, akimirkai pabūti su savimi ir taip „išjudinti savo vidaus užtvankas“. „Solo ansamblio“, pasukusio tamsesnės, griežtesnės, alternatyvesnės muzikos link, kūryba – elektra pulsuojantys, low-fi bei gyvų instrumentų skambesiu persidengiantys garsai ir vidine patirtimi bei asmenine filosofija paremti tekstai. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių