G. Landsbergis gerbia A. Vyšniausko sprendimą stabdyti narystę TS-LKD

Generalinei prokuratūrai prašant panaikinti Seimo nario Andriaus Vyšniausko teisinę neliečiamybę, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako gerbiantis kolegos sprendimą pasitraukti iš konservatorių partijos gretų.

Politikas viliasi, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas prieš artėjančius parlamento rinkimus bus „maksimaliai skaidrus“.

„Žinia, kaip ir pačiam Andriui, buvo netikėta, gerbiu jo apsisprendimą trauktis iš pareigų bei norą atvirai ir sąžiningai bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis. Tai dar kartą įrodo, jog kaip politinė bendruomenė pasitikime teisėsaugos institucijomis ir prieš artėjančius Seimo rinkimus, viliamės, maksimaliai skaidraus ir visuomenei į visus klausimus atsakančio tyrimo“, – komentare, kurį Eltai perdavė ministro atstovė Paulina Levickytė, nurodė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį pranešta, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, konservatoriaus Andriaus Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra praneša, kad prašoma naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę, įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019-2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.

Informacija leidžia pagrįstai manyti, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.

Netrukus po to A. Vyšniauskas pranešė stabdantis narystę TS-LKD, pasitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno posto. Taip pat politikas nurodė, kad nebetęs veiklos parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Galutinį sprendimą dėl Seimo nario neliečiamybės naikinimo priims parlamentas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas rinkejo

Klausimas rinkejo portretas
Kodel Valdovu rūmai be bokštų?

Vsio

Vsio portretas
Zakonna.vagių klanas

Nemanau ...

Nemanau ... portretas
Ne tik Vyšniauskas bet ir jo padėjėja turi problemų su čekiais ....O štai, kad tiems " vieninteliams skaidriems patryyyjotams " negalima patikėti nei valstybės gynybos , nei eurų skirtų gynybai, jei parazitinės personos negali atsilaikyti NENUSISAVINĘ net 2 tūkstančių iš biudžeto!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių