G. Landsbergis: svarbu, kad po Seimo rinkimų Vyriausybė būtų formuojama centro politinių jėgų

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, jog po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų svarbu, kad valdančiojoje daugumoje ir Vyriausybėje išliktų centro partijos.

„Labai svarbu, kad po kitų rinkimų būtent tas centras Lietuvoje taip pat atlaikytų. Ir kad būsima Vyriausybė, kad būtų formuojama centre, centro partijų“, – ketvirtadienio vakarą po TS-LKD tarybos posėdžio žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Politikas priminė birželio pradžioje įvykusius rinkimus į Europos Parlamentą (EP), kurių metu Bendrijoje diskutuota dėl kraštutinių jėgų iškilimo rizikos. Anot G. Landsbergio, panaši situacija šiuo metu klostosi ir Lietuvoje.

„Lietuvoje irgi esame panašaus apsisprendimo etape, kuomet irgi matome, kad daugėja partijų, kurių lyderiai gali būti pašalinti iš Seimo, apkaltinti ir pagrįstai apkaltinti antisemitiniais pareiškimais, toliau juos tęsiantys ir teisinantys save už tuos pareiškimus, ir buriantys tokias politines bendruomenes, kurių atsiradimas politinių apsisprendimų priėmimo lauke Lietuvos trajektoriją gali tikrai keisti“, – referuodamas į buvusį parlamentarą Remigijų Žemaitaitį bei jo partiją „Nemuno aušra“ kalbėjo konservatorių pirmininkas.

Labai gerbiu premjerę ir labai džiaugiuosi, didžiuojuosi, kad esu to tandemo dalimi.

Džiaugiasi darbu su premjere: kartu gebėjome pasiekti daugiau, nei po vieną

G. Landsbergis, kalbėdamas apie lūkesčius Seimo rinkimams, įvardijo darbų tęstinumą. Jis taip pat džiaugėsi, kad pastarosios kadencijos metu dirbo kartu su premjere Ingrida Šimonyte.

„Labai gerbiu premjerę ir labai džiaugiuosi, didžiuojuosi, kad esu to tandemo dalimi. Manau, kad dviese gebėjome pasiekti daugiau, nei vienas iš mūsų būtų pasiekęs“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras.

I. Šimonytė: Seimo rinkimuose tikiuosi gero rezultato

TS-LKD sąrašą apsisprendusi vesti I. Šimonytė teigė Seimo rinkimuose besitikinti gero rezultato.

„Tikiuosi, kad nepaisant sudėtingos kadencijos, nepaisant didelių atsakomybių, kurios kliuvo, nepaisant išbandymų, nepaisant klaidų, nepaisant problemų, partijos rezultatas rinkimuose bus geras“, – žurnalistams po tarybos posėdžio sakė premjerė.

Visgi I. Šimonytė neatskleidė, ką būtų galima laikyti geru rezultatu.

Ji taip pat pasidžiaugė, kad TS-LKD rinkiminiame sąraše esantys politikai per šią kadenciją įgijo gerokai daugiau patirties.

„Nors žmonės pirmame 50-tuke yra daugiau mažiau tie patys žmonės, kurie pirmame 50-tuke buvo anuose rinkimuose, bet, patirties prasme, tai, manau, yra nepalygintinamas dalykas. Nes tie žmonės, kurie tuo metu tik pretendavo į darbą Vyriausybėje, į vadovavimą komitetams, dabar jau yra dirbantys arba dirbę ne vienerius metus“, – sakė I. Šimonytė.

„Ir ta patirtis, kurią žmonės galėjo sukaupti tiek vykdomojoje valdžioje, tiek Seimo įvairiausiose pozicijose, turbūt leidžia jau geriau žinoti, ką žmonės gali padaryti, ką jie moka, kokios jų yra stipriosios pusės, kokios jų yra tobulintinos pusės. Ir jau pirkti nebe katę maiše, o jau pirkti labai, labai aiškias kompetencijas“, – akcentavo ji.

Premjerė paaiškino ir kodėl jos vadovaujamos Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė iš 50 sąrašo vietos buvo iškelta į 14 poziciją.

„Vyriausybės kancleris yra žmogus, kurio darbą galbūt geriausiai mato ministerijų žmonės ir ministrai, mažiau galbūt mato bendruomenė ar kolegos Seime, bet šiaip jau Vyriausybės kancleris nors ir nėra pagal statusą ministras, bet jo atsakomybės yra galbūt netgi didesnės negu ministro“, – sakė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė patikino, kad G. Balčytytė į šią poziciją buvo iškelta ne iš draugiškumo, o dėl savo kompetencijų.

„Aš nei vieno žmogaus nekeliu iš gryno draugiškumo arba kažkaip nebandau nekelti dėl to, nes galbūt mano požiūriai su kažkokiu konkrečiu žmogumi į kažkokius konkrečius dalykus nesutampa“, – patikino ji.

Į TS-LKD sąrašą taip pat buvo 111 numeriu įrašytas ir ekonomistas Raimondas Kuodis.

Konservatoriai tarybos posėdyje patvirtino ir galutinį kandidatų sąrašą į Seimą. Antrojoje vietoje rikiuojasi partijos lyderis Gabrielius Landsbergis, toliau – krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė, finansų ministrė Gintarė Skaistė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Paulė Kuzmickienė, Europos reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis, dešimtuką užbaigia Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė.

Toliau rikiuojasi konservatorių frakcijos Seime seniūnas Andrius Vyšniauskas, parlamentarai Audronius Ažubalis, Matas Maldeikis, Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė, parlamentaras Arvydas Anušauskas, Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma ir t.t.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Dieve, saugok Lietuvą nuo apsimetėlių "patriotų", nuo kitų priešų mes apsisaugosime patys.

manau

manau portretas
Laukia mažiausiai 8-ni metai laisvųjų darbų Austėjos mokykloje "Karalienė vagis".

idomu

idomu portretas
Kvailas ar gerai apsimeta?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių