G. Nausėda Prancūzijoje dalyvavo sportui skirtame viršūnių susitikime

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį, Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo išvakarėse, dalyvavo viršūnių susitikime „Sportas tvariam vystymuisi“.

Prancūzijos vadovo Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) ir Tarptautinio olimpinio komiteto iniciatyva organizuotame susitikime dalyvavo valstybių vadovai, tarptautinių organizacijų lyderiai, sportininkai, nacionalinių olimpinių komitetų bei sporto ir vystymosi finansavimo sričių atstovai.

Renginyje diskutuota apie švietimą ir užimtumą, apie tai, kaip svarbu, kad jaunimas įgytų sporto ir sveikos mitybos įgūdžių, didėtų jų fizinis aktyvumas ir gerovė, apie  siekiamybę užtikrinti lygybę ir įtrauktį, kad fizinė veikla ir sportas būtų prienami visiems.

Taip pat kalbėta apie sporto finansavimą ir siekį organizuoti tvaresnius bei atsakingesnius sporto renginius, atitinkančius Paryžiaus klimato kaitos susitarimą, pranešė Prezidentūra.

Penktadienį prasidėsiančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 50 sportininkų, 31 iš jų – tai olimpinis debiutas.

G. Nausėdos teigimu, praėjus lygiai 100 metų nuo pirmųjų nepriklausomos Lietuvos sportininkų olimpinių startų, šiandienos rinktinės pasiekimai liudija turtingas šalies sporto tradicijas ir įrodo Lietuvos atletų gebėjimą drąsiai žengti pirmyn ir skinti pergales naujose sporto  šakose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Tikimes kad apie ukropija nekalbejo.

Vėjai

Vėjai portretas
Be naudos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių