I. Budraitė: tikime, kad Lietuvoje yra daugiau nei 5 proc. žmonių, kurie nori įkvėpti šviežio oro

Seimo rinkimuose dalyvaujanti Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkė Ieva Budraitė viliasi, kad Lietuvoje yra pakankamai apie gamtos apsaugą galvojančių žmonių. Išankstiniuose rinkimuose antradienį sudalyvavusi politikė tikisi, kad tokių rinkėjų pakaks, jog jos atstovaujama partija patektų į naująjį parlamentą.

„Mes esame įsitikinę, kad Lietuvoje yra daugiau nei 5 procentai žmonių, kurie sutinka su faktu, kad aplinkos būklei dėmesio yra skiriama per mažai. Daugiau nei 5 procentai žmonių, kurie nori pagarbos žmogaus teisėms – nesvarbu, ar kalbame apie negalią turinčius, ar apie kitų tautybių žmones, ar kitos seksualinės orientacijos žmonės“, – žurnalistams po balsavimo Lukiškių aikštėje sakė I. Budraitė.

„Tikiu, kad yra daugiau nei 5 procentai žmonių, kurie nori įkvėpti šviežio oro, pailsėti nuo tų pačių, nuolat matomų veidų ir darančių tuos pačius dalykus (politikų – ELTA)“, – tęsė ji. 

Dabartiniame Seime atstovų neturinčios partijos vadovė teigė, jog sėkmės rinkimuose atveju prioritetu laikytų aplinkos apsaugos ir socialinio teisingumo klausimus.

„Prioritetas numeris vienas yra aplinkos apsauga ir klimato krizė. Šiam klausimui norime skirti didžiausią dėmesį, nes nuo to tiesiogiai priklauso žmonių sveikata. Daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų šiandien kvėpuoja užterštu oru ir patiria žalą sveikatai. Vienas iš penkių žmonių Lietuvoje patiria skurdo riziką, o mes šiandien girdime partijas, kurios žada nekelti mokesčių, nespręsti ultra turtingų žmonių apmokestinimo klausimo“, – apibendrino ji.

ELTA primena, kad antradienį prasidėjo tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose. Šiomis dienomis nuo 7 iki 20 valandos rinkėjai gali balsuoti visų 60 Lietuvos savivaldybių pastatuose ir papildomai įsteigtose balsavimo vietose.

Rinkėjai savo balsą nuo antradienio ryto iki ketvirtadienio vakaro atiduoti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Pagrindinė Seimo rinkimų diena yra spalio 13-oji, sekmadienis. Rinkimų apylinkės duris taip pat atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių