J. ir Ž. Pinskai kitos kadencijos Seime tikisi produktyvumo

Antradienį Seimo rinkimuose savo valią iš anksto išreiškę Lietuvos regionų partijos lyderiai Jonas Pinskus ir Živilė Pinskuvienė viliasi, kad naujos sudėties šalies parlamentas veiks produktyviau.

„Tikiuosi, kad (Seimas – ELTA) bus žymiai produktyvesnis ir sprendimai bus priimami atsižvelgiant į Lietuvos žmones bei jų gerovę tiek užsienio, tiek vidaus politikoje“, – antradienį sostinės Lukiškių aikštėje žurnalistams pabrėžė J. Pinskus.

Tuo metu jo sutuoktinė, Širvintų rajono merė Ž. Pinskuvienė tikino neabejojanti, kad naujos sudėties parlamentas skirs daugiau dėmesio šalies regionuose gyvenantiems piliečiams.

„Aš, kaip savivaldos merė, atstovaujanti žmones gyvenančius regionuose, labai džiaugiuosi, kad atsiradus Lietuvos regionų partijai, visi politikai pradėjo kalbėti apie regionus. (...) Lietuvos regionų partijai atėjus į Seimą, su prezidento stipriu žodžiu ir palaikymu Lietuvos regionai atsigaus ir ten gyvenančių žmonių gyvenimo kokybė tikrai pagrės. Aš tai garantuoju“, – tvirtino ji.

Lietuvos regionų partijos lyderiai dar kartą pabrėžė neturintys abejonių, kad Seimo rinkimuose 5 procentų kartelę peržengti pavyks.

„Ne sociologai priima sprendimus, balsuoja Lietuvos žmonės. Mes jais pasitikime“, – žurnalistams sakė Ž. Pinskuvienė.

Pirmadienį su šalies vadovu Gitanu Nausėda Seimo rinkimus aptaręs J. Pinskus sakė, kad jo vadovaujama politinė jėga koaliciją matytų su centro kairei priklausančiomis partijomis. Kaip vylėsi jis, Lietuvos regionų partija rinkimuose laimės bent 10 mandatų ir turės stiprią frakciją.

ELTA primena, kad antradienį prasidėjo tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose. Šiomis dienomis nuo 7 iki 20 valandos rinkėjai gali balsuoti visų 60 Lietuvos savivaldybių pastatuose ir papildomai įsteigtose balsavimo vietose.

Rinkėjai savo balsą nuo antradienio ryto iki ketvirtadienio vakaro atiduoti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Spalio 9–11 dienomis balsuoti bus galima ligoninėse, socialinės globos, rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose.

Spalio 11–12 dienomis rinkimų komisijų nariai aplankys rinkėjus namuose. Balsuoti namuose gali rinkėjai su negalia, juos namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės ir rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Pagrindinė Seimo rinkimų diena yra spalio 13-oji, sekmadienis. Rinkimų apylinkės duris taip pat atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių