Įvertino A. Širinskienės sprendimą jungtis prie R. Žemaitaičio partijos: ji tikrai bus kitame Seime

Agnės Širinskienės sprendimą jungtis prie „Nemuno aušros“ ekspremjeras Saulius Skvernelis vertina kaip strateginį žingsnį, leisiantį politikei dar kartą patekti į Seimą. Visgi, parlamentaras sako, kad pirminius planus jungtis prie jo vadovaujamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ galėjo sujaukti ir partijoje esanti konkurencija dėl sąrašo į Seimą.

„Prisijungusi prie šios partijos Agnė Širinskienė tikrai bus kitame Seime“, – Eltai teigė S. Skvernelis.

„Pas mus yra nemaža konkurencija tiek frakcijoje, tiek partijoje. Mes turime daug stiprių žmonių ir konkurencija natūraliai yra didesnė nei besikuriančioje partijoje“, – akcentavo jis.

Kaip skelbta anksčiau, kelis mėnesius parlamento koridoriuose netilo kalbos apie tai, jog Mišrioje Seimo narių grupėje esanti A. Širinskienė ketino jungtis prie Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“. Tuo metu politinės jėgos lyderis S. Skvernelis tikino, kad su buvusia bendražyge diskutuota dėl bendros ateities ir dalyvavimo rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Visgi, trečiadienį A. Širinskienė patvirtino, kad nusprendė jungtis prie parlamentaro priesaiką sulaužusio Remigijaus Žemaitaičio vadovaujamos „Nemuno aušros“. Anot S. Skvernelio, tokį pokytį galėjo nulemti ir nesutarimai jo vedamoje frakcijoje.

„Frakcijoje tarp narių buvo įvairiausių nuomonių. Galbūt žmogus tiesiog ieškojo, kur priimtiniau, galbūt kelerių metų darbas su Remigijumi Žemaitaičiu nulėmė. Gerbiu Agnės pasirinkimą ir vertinų ją kaip vieną profesionaliausių politikių mūsų Seime“, – tikino politikas.

Nejaučia konkurencijos su „Nemuno aušra“

Naujausi reitingai parodė, jog palaikymas „Nemuno aušrai“ išaugo 3,2 proc. Savo ruožtu S. Skvernelis sako, kad ši politinė jėga rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose nekelia konkurencijos jo vadovaujamai Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“.

„Jeigu žiūrėtume į rinkėjų profilį, tai manau, kad konkurencijos nėra. Tas segmentas, į kurį jų partijos lyderis orientuojasi, yra akivaizdus. (...) Ta partija daugiau orientuojasi į protesto balsą ir neapsisprendusį rinkėją, kuris neateina, tai jeigu jiems pavyks sukviesti rinkimų dieną ateiti, tai dabar skelbiamas skaičius gali būti ir realus“, – aiškino ekspremjeras.

Jiems sunku bus dirbti, iš patirties sakau, nes žmonės labai skirtingi, bet kartais valdžia suvienija.

Seimo rinkimai vyks 2024 metų spalio 13 dieną.

R. Karbauskis: apie A. Širinskienės vertybes nebėra kalbos

Savo ruožtu „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis antrina, kad buvusios bendrapartietės sprendimas prisijungti prie „Nemuno aušros“ kilo iš pragmatinių, o ne vertybinių paskatų.

„Kas įvyko – žmogus renkasi šansą vėl tapti Seimo nariu, apie kažkokias vertybes nebėra kalbos. Gaila, nes Agnė buvo vienas iš tų vertybinių žmonių. Tai, matyt, pasikeitė, nes mėnesių ar savaičių skirtumu šnekėti apie S. Skvernelio frakciją ir apie R. Žemaitaičio – tai yra absoliučiai skirtingi dalykai ir niekaip tokių viražų negali daryti, aiškindamas tai vertybiniu sprendimu. Tai tiesiog yra interesas papulti (į Seimą – ELTA)“, – Eltai trečiadienį teigė politikas.

„Aš jai tikrai linkiu daug sėkmės, man tik keista, kad žmogus taip greitai keičia kryptis ir temas – tai ji svarsto prisijungti prie S. Skvernelio frakcijos, kuri yra liberalų frakcija, dabar ji jungiasi prie R. Žemaitaičio partijos. (...) Jiems sunku bus dirbti, iš patirties sakau, nes žmonės labai skirtingi, bet kartais valdžia suvienija“, – sakė R. Karbauskis.

„Valstietis“ taip pat mano, kad prie R. Žemaitaičio gali prisijungti ir daugiau savo frakcijas Seime per kadenciją palikusių parlamentarų.

„Ypač iš Darbo partijos“, – teigė politikas.

A. Širinskienė: džiaugiuosi, kad prisijungiau prie kitokios politinės bendruomenės

Pati A. Širinskienė tokius R. Karbauskio pasvarstymus vadina purvo drabstymu. Ji sako, kad džiaugiasi, jog dabar prisijungė prie „kitokios politinės bendruomenės“.

Ne kandžiotis dabar reikėtų ir lieti ašaras, o sėdėti ir rengti programas, ką pasiūlys valstybei.

„Neplanavau šiandien kalbėti apie buvusius kolegas, bet labai apmaudu, kad R. Karbauskis, ištaškęs visus savo bendražygius per pastaruosius metus ir dar vieną potencialų narį praradęs net šiandien, tris metus prasėdėjęs užsiblokavęs socialiniame tinkle „Facebook“ šiandien drabstosi purvais, bando kažkam įkąsti ir pamiršta tik vieną dalyką: ne kandžiotis dabar reikėtų ir lieti ašaras, o sėdėti ir rengti programas, ką pasiūlys valstybei“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė A. Širinskienė.

„Nes viena – nuo bačkos rėkti apie vertybes, o kita – padaryti, kad jos gyventų teisės aktuose. To ir linkiu. O po tų pamazgų išpylimo dar kartą galiu pasidžiaugti, kad prisijungiau prie kitokios politinės bendruomenės“, – rašė politikė.

ELTA primena, kad A. Širinskienė anksčiau priklausė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), su kuria į Seimą buvo išrinkta 2016 m. bei 2020 m.

Politikė paliko LVŽS 2021 m. pabaigoje ir šiuo metu dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

R. Žemaitaitis paskelbė įsteigęs partiją „Nemuno aušra“ praėjusių metų lapkritį. Anksčiau jis priklausė partijai „Laisvė ir teisingumas“, tačiau po viešų antisemitinių pasisakymų politikas neteko narystės partijoje.

Šių metų balandį KT pripažino, jog R. Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Netrukus politikas pats atsisakė Seimo nario mandato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Panašu, liberalieji ?

Panašu, liberalieji ?  portretas
2019-11-08 ___LIBERALAI SUREAGAVO Į R. ŽEMAITAIČIO SIŪLYMĄ VIENYTIS: KLIEDESIAI 2019-11-08 16:15Paulina Levickytė, Benas Brunalas, ELTA10___Iš valdančiųjų koalicijos išmestos Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis svarsto galimybes Lietuvos liberalioms jėgoms vienytis ir tokiu būdu sukurti atsvarą „valstiečiams“, konservatoriams bei socialdemokratams artėjančiuose Seimo rinkimuose.

Tam vatos

Tam vatos  portretas
Klausyk tu vatingalvi buožgalvi neišnešiotas savo motinos aborto liekana pampersus pasikeisk nes matosi kad myžalai visai smegenis užspaudė todėl ir rašliavoji visokius nesamoningus žodžiu kratinius, baisiai matosi nepatenkintos liunzzzzbirbiu šutvės padugnės, reiškia viskas daroma gerai

Vatos

Vatos portretas
Jau orientuojasi į iš narvo pabegusias dvi beždžiones, vatos , jūs viską darote,kad patiktumėte huilo,renkate padugnių padugnes ,nesusimąstydami,kad kenkiate Lietuvai,o ne tėvynės sąjungai, savo veiksmais kviečiate ruskius į Lietuvą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių