Karo atveju viešojo saugumo ir VAD pareigūnus prezidentė siūlo priskirti kariuomenei

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo, kad nustatyti, kad karo padėties atveju Lietuvos ginkluotosioms pajėgoms būtų priskiriami Viešojo saugumo tarnybos (VST) ir Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai.

Valstybės vadovė siūlo Seimui priimti tai numatančias Karo padėties įstatymo pataisas. Tai, anot D.Grybauskaitės, sustiprintų valstybės gynybinius pajėgumus.

„Geopolitinė situacija Europoje pasikeitusi, todėl turime būti visapusiškai pasirengę kovoti už savo valstybę. Visi pareigūnai esant poreikiui turi dirbti sutelktai, kad Lietuvos žmonės būtų saugūs ir apginti", - pranešime spaudai cituojama prezidentė.

Pasak jos, profesionalių ir gerai apmokytų pareigūnų priskyrimas Lietuvos ginkluotosioms pajėgoms padidintų ne tik jų skaičių, bet kartu užtikrintų aukštą jų pasirengimo lygį.

Įstatymo pataisomis numatoma, kad įvedus karo padėtį Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai ir specialistai taptų pavaldūs ginkluotųjų pajėgų vadui ir savo veikos tęstinumą užtikrintų tiek, kiek to reikėtų karo padėties metu.

Prezidentės vyriausiojo patarėjo Valdemaro Sarapino duomenimis, pridėjus Viešojo saugumo tarnybos ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnus, ginkluotosios pajėgos padidėtų per 5 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
tikrai lietuvai negresia jokie karai,ir nereikia išsigalvot,nes vienas buvo durnelis rėkė krizė ir jis ją įveikė,o dabar kita rėkia,kad karas,o karo,kaip nebus,taip jo ir nereikia,o kadencijos pabaigoje irgi rašys vadovėlius,kaip grabauskaitė rusus nugalėjo

?

? portretas
Tai VST ir pagal dabar galiojančią tvarką karo metu tampa kariuomenės dalimi ir paklusta Vyriausiajam kariuomenės vadui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių