Žaliųjų partiją rinkimuose ves jos lyderė I. Budraitė

  • Teksto dydis:

Žaliųjų partijos sąrašą į Seimą ves politinės jėgos pirmininkė Ieva Budraitė, o jį užbaigs buvęs partijos lyderis Remigijus Lapinskas.

Kaip penktadienį pranešė partija, antruoju numeriu kandidatų sąraše įrašyta tyrėja Inga Popovaitė, trečiu – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytoja, buvusi švietimo ir mokslo viceministrė Helga Marija Kauzonė, ketvirtu – Romų bendruomenės vadovė Rasma Pažemeckaitė, o penketuką užbaigia valstybės tarnautoja Karolina Kukliauskaitė.

Sąrašo dešimtuke taip pat yra mokslininkas Svajūnas Plungė, valstybės sienos apsaugos tarnybos specialistas Laurynas Okockis, transporto sektoriaus vadybininkas Martynas Petraitis, profesinės sąjungos atstovas Jurgis Valiukevičius bei verslininkas Tomas Baravykas.

Su partija į Seimą taip pat kandidatuoja kalbininkas Antanas Smetona, aplinkosaugininkas Edmundas Greimas, judėjimo „Atgaja“ steigėjas Saulius Pikšrys, viena iš Mokytojų sąjūdžio steigėjų Rūta Andriuškevičienė, teisininkė Vilma Sabaliauskienė, buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Sigitas Mecelica.

Tik vienmandatėje Molėtų-Širvintų apygardoje kandidatuos ir teisės profesorius Vytautas Nekrošius.

„Nors Lietuvoje moterys sudaro beveik 54 proc. gyventojų, nors ženkliai daugiau jų yra įgijusių aukštąjį išsilavinimą (...), priimant visai valstybei aktualius sprendimus moterų yra mažuma. Šios kadencijos Seime vyrai sudarė 70 proc. Tik šešioms iš 60-ties savivaldybių vadovauja moterys“ – partijos pranešime cituojama I. Budraitė.

„Turime pripažinti – lygybės vien popieriuje neužtenka. Moterys vis dar neturi vienodų galimybių atstovauti savo interesus. Suprasdami šią neteisybę, matydami, kaip mažai dėmesio šiai problemai skiria konkurentai, kandidatėms moterims sudarome itin konkurencingas sąlygas rinkimuose“ – teigė ji.

Partija teigia rinkimuose sieksianti atstovauti į klimato krizės sprendimą ir socialinį teisingumą nukreiptą darbotvarkę.

„Aplinkos naikinimas – vagystė, dirbančiųjų skurdas – pasityčiojimas. Lietuvai būtina mokesčių sistemos transformacija, kuri pažabotų taršą ir aplinkos išteklius eikvojančią veiklą, bet tuo pačiu skatintų užimtumą, mažinant darbo jėgos apmokestinimą. Šis klausimas bus vienas iš esminių mūsų programoje“ – sakė I. Budraitė.

Pasak pranešimo, programoje partija akcentuoja ir socialinės, sveikatos, švietimo, kultūros politikos temas. Siekia viešųjų paslaugų kokybės ir prieinamumo didinimo, išmintingesnis migracijos politikos, skurdo mažinimo, jaunimo įgalinimo klausimus.

Žaliųjų partija šiuo metu yra atstovaujama keturių savivaldybių tarybose.  Šių metų Europos Parlamento rinkimuose partija surinko 3,98 proc. balsų.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai aapsaugok

Tikrai aapsaugok portretas
Kai kas nori buti viesu asmeniu?

aapsaugok

aapsaugok portretas
viešpatie nuo tokiu susatanėjusiu b edžiu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių