R. Žemaitaitis matytų save premjero poste: sprendimas yra prezidento rankose

Socialdemokratų pirmininkei Vilijai Blinkevičiūtei užsiminus, kad neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su naujai įkurta partija „Nemuno aušra“, pastarosios lyderis, eksparlamentaras Remigijus Žemaitaitis sako taip pat matantis galimybes bendradarbiauti su vyksiančių Seimo rinkimų favoritais laikoma politine jėga. Dėl antisemitinių pareiškimų Seimo nario priesaiką sulaužiusio politiko teigimu, nors tarpusavyje ir nesutaria, būtent centro kairei priklausančios partijos turės ryžtis rudenį formuoti koaliciją.

Kita vertus, nors ir pažymi, kad pačiam pareigų klausimas yra antraeilis, pastaruoju metu partiniuose reitinguose tarp lyderių įsitvirtinusios partijos „Nemuno aušra“ pirmininkas neslepia – jis save matytų tiek ministro, tiek premjero kėdėje.

R. Žemaitaičio teigimu, įvertinęs turimas kompetencijas bei patirtis, jis pirmiausiai žiūrėtų į Energetikos, Susisiekimo, Žemės ūkio, Aplinkos ar Finansų ministerijas. Šiose srityse, pažymi politikas, jo vedama partija turi ne vieną kompetentingą specialistą.

Susiklosčius aplinkybėms, tęsia R. Žemaitaitis, jis matytų save ir vadovaujantį Vyriausybei.

„Aš kažkada panašiose pozicijose esu buvęs. 2012 m. man buvo pavesta dirbti Ekonomikos komiteto pirmininku ir būti Lietuvos NATO delegacijos vadovu. Premjero pareigos yra praktiškai tokios pačios kaip ir minėtose pareigose: ir užsienio, ir ūkio politika“, – sakė R. Žemaitaitis.

Todėl, akcentavo politikas, jei rudenį jo vedamai partijai rinkimų rezultatai būtų palankūs, o prezidentas parodytų atitinkamą poziciją – vadovauti Vyriausybei jis imtųsi.

„Sprendimas yra prezidento rankose. Manau, kad Lietuvoje aukščiausia institucija yra prezidentas, pagal Konstituciją. Jei prezidentui tiktų, jei prezidentas išreikš tokią poziciją – tai būtų kertinis akmuo dėl ko aš eičiau. Bet svarbiausia yra gyventojai. Jei jie spalio 13 d. duos didžiausią palaikymą – tada būtų atsakomybė ir pareiga“, – sakė R. Žemaitaitis.

Matytų bendradarbiavimą tiek LSDP, tiek su LVŽS

Politiko teigimu, šiuo metu tarp socialdemokratų ir „valstiečių“ įsiplieskusi diskusija dėl bendradarbiavimo rudenį yra beprasmiška.

„Aš ramiai sėdžiu kaime, dirbu su žmonėmis ir stebiuosi, kad žmonės, kaip grobuonys, dalinasi postus, kurių neturi. Jie vienas kitą kala bei juodina“, – sakė R. Žemaitaitis.

Chebra, jūs ten darykite ką norite, bet žmonės priims sprendimą“, – teigė politikas, pažymėdamas, kad būtent centro kairei reikės tartis dėl naujos koalicijos.

„Centro kairė yra ideali politinė grupė esant dabartiniam chaosui“, – tvirtino R. Žemaitaitis, kritiškai įvertindamas „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio žeriamas pastabas socialdemokratams.

„Tai, kas vyksta dabar, yra Ramūno Karbauskio desperacija. Žmogus nusipirko labai prabangų automobilį, bet jis nei važiuoja, nei lenktynėse dalyvauja ir panos nelipa į šį automobilį. Bičas sėdi ir galvoja: nusipirkau patį kručiausią automobilį, tikėjausi visų gražiausių manekenių, bet, pasirodo, automobilis toms panoms neįdomus. Automobilyje nėra turinio“, – sakė R. Žemaitaitis.

Iki šalies parlamento rinkimų likus vos keliems mėnesiams, partinių reitingų antroje vietoje įsitvirtino R. Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“.

Kaip rodo „Delfi“ užsakymu atlikta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa, pirmąją vietą toliau išlaiko socialdemokratai. Už juos liepą būtų balsavę 12,9 proc. apklausos dalyvių. Tuo metu į antrąją vietą užkopusi partija „Nemuno aušra“, jei Seimo rinkimai vyktų artimiausiu metu“, sulauktų 10,2 proc. šalies gyventojų palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONIS

JONIS portretas
GAL JAU DIEVO POSTE SAVE NEMATANTIS ŠIS PONAS ORAGANTIŠKAS TIPAS SAVE MYLINTIS OARAGANTIŠKAS TIPAS

covidiniu

covidiniu portretas
skiepu arsus propoguotojas. gali svajoti apie aukstus postus. svajot nedraudziama

Shabas

Shabas portretas
pries kelus metus zemaitis gyre lukosenka kad gerai tvarkosi. Paskirti ji premjeru gali prezidentas nes ir pats priklause kumunistams. Tik durni lietuviai nato mesija zemaityje. Zydai pades jam iskilti iki padebesu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių