Lietuvoje lankysis Izraelio prezidentas I. Herzogas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje rudenį lankysis Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas (Isaakas Hercogas).

Diplomatinių šaltinių teigimu, šios valstybės vadovo vizitas planuotas birželio mėnesį.

BNS žiniomis, I. Herzogas planavo lankytis visose trijose Baltijos šalyse.

„Izraelio prezidento vizitas į Lietuvą yra perkeltas į 2024 metų rudenį. Vizito datos pakoreguotos dėl įtemptų Baltijos šalių vadovų ir Izraelio prezidento darbotvarkių“, – BNS sakė Lietuvos prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky BNS sakė, kad prieš porą savaičių atšaukė savo kelionių planus, nes gavo informaciją apie planuojamą prezidento vizitą.

„Jis turėjo atvažiuoti į Šeduvą, o po to turėjo važiuoti į Latviją, gal ir į Estiją“, – sakė bendruomenės pirmininkė.

Ji pridūrė nežinanti, kodėl vizitas buvo atidėtas.

Šeduvoje yra statomas žydų istorijos muziejus „Dingęs štetlas“. I. Herzogas yra Lietuvos žydų – litvakų – palikuonis, jo giminės istorija yra susijusi su šiuo Šiaulių rajone esančiu miesteliu.

Pastarąjį kartą Izraelio prezidentas Lietuvoje lankėsi 2013 metais, tąkart šalyje viešėjo tuometinis šalies vadovas Shimonas Peresas (Šimonas Peresas).

I. Herzogas Baltijos šalyse lankysis Izraeliui sunkiai pavykstant sutelkti globalią paramą karui prieš grupuotę „Hamas“ Gazos Ruože.

Tarptautinė bendruomenė reiškia nerimą dėl Izraelio per konfliktą naudojamos neproporcingos jėgos, civilių žūčių ir humanitarinės padėties tankiausiai pasaulyje apgyvendintame regione.

Pats Izraelis sako siekiantis nušluoti teroristinę organizaciją nuo žemės paviršaus ir tvirtina, kad „Hamas“ civiliais naudojasi kaip gyvaisiais skydais.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šioje palestiniečių teritorijoje žuvo daugiau nei 39 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

Izraelis puolimą Gazos Ruože pradėjo pernai spalį, kai „Hamas“ surengė išpuolį Izraelio pietuose, nusinešusį beveik 1,2 tūkst., taip pat daugiausia civilių, gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Okupantas izraelis yra teroro, žūdymo ir blogio ašis artimuosiuose rytuose. izraelis terorizuoją aplinkui esančias valstybes ir žudo jų taikius gyventojus. Palestinoje jau išžudė apie 40 tūkstančius taikių gyventrojų.

Onė

Onė portretas
Pinigų prašys

jo

jo portretas
lietuvoj lankysis zydnaciu prezidentas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių