„Nemuno aušros“ kandidatų sąraše į Seimą – trys parlamentarai, seniai girdėtos pavardės

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvausiančią partiją „Nemuno aušra“ į Seimą ves lyderis, eksparlamentaras Remigijus Žemaitaitis, drauge kandidatuos būrys dabartinių ir buvusių Seimo narių, buvusių aukštų pareigūnų.

Sekmadienį Klaipėdoje partijos tarybos patvirtintame kandidatų sąraše – parlamentarai Agnė Širinkskienė, įrašyta antru numeriu, Artūras Skardžius, gavęs dešimtą vietą sąraše, iškart po jo vienuoliktą vietą užimą Aidas Gedvilas.

Kandidatų dešimtuke taip pat yra partijos „Nemuno aušra“ rinkimų štabo vadovas Robertas Puchovičius, Šilutės rajono vicemerė Daiva Žebelienė, šios savivaldybės tarybos narys Vytautas Jucius, Klaipėdos miesto vicemerė Lina Šukytė-Korsakė, partijos vicepirmininkas pedagogas Kęstutis Bilius, žurnalo „Moteris“ vyriausioji redaktorė Gitana Markovičienė, Radviliškio miesto vietos veiklos grupės vadovas Mantas Poškus.

Kaip „Nemuno aušros“ kandidatai dėl Seimo nario mandato kovos ir buvęs sveikatos apsaugos ministras, eksparlamentaras Raimondas Šukys, buvę įvairių partijų ir frakcijų Seimo nariai Aušra Papirtienė, Gediminas Vasiliauskas, Kęstutis Bartkevičius, Saulius Bucevičius.

Per pastaruosius ketverius metus mes ne tik pavirtome griūvančių tiltų valstybe, bet ir sugriovėme paskutinius tarpusavio tiltus.

Kandidatų sąraše 16 vietą užima buvęs Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas Dainoras Bradauskas, prieš septynerius metus atleistas iš pareigų už šiurkščius tarnybinius pažeidimus. Jam skirta ir vienmandatė Pilaitės-Karoliniškių apygarda.

Pasak partijos pirmininko R. Žemaitaičio, „Nemuno aušra“ yra visiškai pasiruošusi rinkimų kampanijos startui ir tarp svarbiausių darbų mini dalies dabartinės valdžios sprendimų atšaukimą.

Remigijus Žemaitaitis. E. Ovčarenko / BNS nuotr.

„Per pastaruosius ketverius metus mes ne tik pavirtome griūvančių tiltų valstybe, bet ir sugriovėme paskutinius tarpusavio tiltus – valdžios nurašytos atskiros grupės žmonių ir net visi regionai, o tam prieštaravusieji skandinami „atšaukimo“ kultūroje. Su rinkimuose startuojančia komanda norime pasakyti, kad atėjo metas visus tuos kultūrinius karus baigti“, – teigė politikas.

Naujos politinės jėgos rinkimų programoje numatytas valstybinio banko „Vytis“ įkūrimas, visų „Ignitis“ akcijų grąžinimas valstybei jas delistinguojant, neapmokestinamo pajamų dydžio sulyginimas su minimalia mėnesio alga, švietimo ir sveikatos reformų klaidų taisymas, buvusių slaptų KGB bendradarbių išviešinimas, politikų ir tarnautojų asmeninės atsakomybės įvedimas, lengvatos šeimoms, supaprastintas pasitraukimas iš pensijų kaupimo fondų.

Partija taip pat įsipareigojo paskelbti dvejų metų moratoriumą mokestiniams pokyčiams ir ketverių metų – reformoms švietimo, mokslo bei sveikatos srityse.

Pernai lapkritį įsteigta politinė jėga skelbia turinti beveik 3 tūkst. narių.

Ją įkūręs R. Žemaitaitis Konstitucinio Teismo yra pripažintas sulaužęs priesaiką ir pažeidęs Konstituciją dėl antisemitinių pareiškimų. Apkaltos jis išvengė balandį pasitraukdamas iš Seimo. Prezidento rinkimuose dalyvavęs politikas surinkto 9,21 proc. balsų ir liko ketvirtas.

Remiantis „Spinter tyrimai“ birželį atlikta naujienų portalo „Delfi“ užsakyta bei praėjusią savaitę paskelbta apklausa, per Seimo rinkimus už „Nemuno Aušrą“ balsuotų 8,7 proc. respondentų, politinė jėga šiame reitinge yra trečia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gintas

gintas portretas
Zemaitaicio partija gaus siek tiek vietu seime,bet kitas klausimas ar su juo kas nors eis i koolicija.Nelabai yra kam,Karbauskio valstieciai nelabai tikiu,Skvernelio vardan Lietuvos tikrai ne,apie koncervatorius nera net kalbos,socdemai gali jai nepavyktu sudaryti koolicijos su kitais,bet ir klausimas.Tai vel gales pasukauti seime kokie visi blogi,tik jis vienas gerutis tuo viskas ir pasibaigs.Dar Uspashikas gali ir Vaitku kartu pasiimti

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
O ho, kokį Žemaitaitis surinko būrį, norinčių mušti žyduką (žiūr. nuotr.). Širinskienė ir ta pasišovė žyduką mušti. Įdomu, ar paėmusi lazdą, pati tvatins žyduką, ar bėgios aplinkui ir patarinės kitiems kaip mušti žyduką.

No

No portretas
Komiso parduotuvė,ne partija.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių