A. Orlauskas apie pranešimą VRK: gal čia kažkas susipykę su sveiku protu

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo fizinio asmens pranešimą dėl galimos paslėptos į Seimą kandidatuojančio humoristo Artūro Orlausko politinės reklamos Šiauliuose.

„Vyriausioji rinkimų komisija yra gavusi vieną pranešimą dėl A. Orlausko fotografijų parodos Šiaulių katedros bokšte“, – BNS antradienį nurodė VRK atstovė Indrė Ramanavičienė.

„Šiuo metu apygardos rinkimų komisija šio pranešimo pagrindu atlieka aplinkybių patikslinimą“, – pridūrė ji.

Pasak I. Ramanavičienės, pranešimą pateikęs fizinis asmuo kelia klausimą, ar A. Orlausko surengta nuotraukų paroda nėra paslėpta politinė reklama.

Pirmasis apie tai pranešė LRT radijas.

VRK pirmininkė Lina Petronienė radijui sakė, kad skundas perduotas tirti Šiaulių rinkimų apygardai. Pasak L. Petronienės, komisijos sprendimas dėl politinės reklamos priklauso nuo įvairių informacijos pristatymo aplinkybių.

Čia niekas apie politiką negalvoja, juo labiau Šiauliuose, o aš kandidatuoju Garliavoje, tai gal čia kažkas susipykę su sveiku protu.

„Žiūrima, ar ir anksčiau yra darytos tokios parodos, ar jos atsiradę tik su rinkimais. Visos aplinkybės vertinamos ir priimamas sprendimas. (...) Labai svarbu, kaip paroda atidaroma, kokia informacija joje pateikiama“, – kalbėjo L. Petronienė.

Pats A. Orlauskas LRT radijui tvirtino, kad tai ne pirma jo fotografijų paroda, per pastaruosius dvejus metus nuotraukos esą eksponuotos bent penkiose vietose. Kadruose įamžinta gamta, gyvūnai.

„Čia niekas apie politiką negalvoja, juo labiau Šiauliuose, o aš kandidatuoju Garliavoje, tai gal čia kažkas susipykę su sveiku protu“, – teigė politikas.

A. Orlauskas į Seimą buvo įrašytas antruoju numeriu Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) sąraše, tačiau VRK rinkimuose neregistravus partijos lyderio Petro Gražulio pakilo į pirmą vietą.

Šiuo metu jis eina tarybos nario pareigas Kauno rajono savivaldybėje.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvailys

Kvailys portretas
Vaikšto nepagydytas laisvėje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių