P. Saudargas tikisi Seimo pavasario sesijoje priimti daugumą siūlymų gynybai finansuoti

Seimo vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas tikisi, kad dauguma Finansų ministerijos siūlymų gynybai finansuoti bus priimti parlamento pavasario sesijoje ir neatmeta, kad jie bus papildyti naujais.

„Aš tikiuosi, kad mes per birželį priimsime daugumą siūlymų. Aš turiu tokią viltį, kad galime netgi dar daugiau išplėsti gynybos finansavimo visą bazę, nes kolegos pateikė visai man bent jau priimtinų papildomų siūlymų“, – trečiadienį Žinių radijui sakė parlamentaras.

Jis taip pat pridūrė ketinantis balsuoti už visus pasiūlymus, kurie didiną gynybos finansavimą.

Aš tikiuosi, kad mes per birželį priimsime daugumą siūlymų.

Taip P. Saudargas kalbėjo antradienį ministerijai siūlant papildomas lėšas gynybai surinkti vienu procentiniu punktu didinant pelno mokesčio tarifą, pakeliant akcizą degalams, įvedant mokestį daliai draudimo sutarčių, pratęsiant bankų solidarumo mokestį.

Taip pat ketinama išleisti gynybos obligacijas, o civilinei saugai kasmet ketinama skirti 25 mln. eurų iš savivaldybėms tenkančios gyventojų pajamų mokesčio dalies.

Koalicijos partneriai abejoja dėl idėjų apmokestinti draudimo sutartis ir didinti akcizus kurui. Tuo metu opozicija remia solidarumo mokesčio bankams galiojimo pratęsimą, siūlo skolintis iš gyventojų, apkarpyti energetikos sektoriaus viršpelnius.

„Jei ar koalicijos partneriai, ar kitos partijos atneš naujus pasiūlymus, tai yra ne tuos, kuriuos registruos Finansų ministerija (...), galbūt Seimo salėje susiformuos dauguma ir šiems pakeitimams“, – kalbėjo P. Saudargas.

Gynybos finansavimas iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto didinamas siekiant greičiau išvystyti diviziją Lietuvos kariuomenėje ir priimti Vokietijos brigadą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

"Patrijote" \\\\\.../////

"Patrijote"  \\\\\...///// portretas
jau kišenės ištuštėjo,gal vėl pasiūlė naują "BOXERIŲ" partiją?

Tiesa tokia

Tiesa tokia portretas
Tuoj žmonės nustos mokėti mokesčius ir galimas variantas visi nustos dirbti vieną dieną, kad boudžeto visi lodoriai suprastų iš kur pinigai imami, vien tik neprisiskolinsi. Kai žmonės nebedirba nieks neskolins.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių