R. Karbauskiui bandant susitikti su V. Blinkevičiūte, su ja jau pasikalbėjo S. Skvernelis

„Valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui daugiau nei mėnesį kviečiant socialdemokratų pirmininkę Vilija Blinkevičiūtę susitikti ir aptarti Seimo rinkimus, kairiajai partijai vadovaujanti europarlamentarė rado laiko apie politines perspektyvas padiskutuoti su „Vardan Lietuvos“ pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Tai naujienų agentūrai patvirtino pats ekspremjeras. Anot jo, susitikimas su V. Blinkevičiūte įvyko prieš Europos Parlamento (EP) rinkimus.

„Buvome susitikę, kalbėjome apie kompetencijos grąžinimą į politinę darbotvarkę – be jokių įsipareigojimų vienas kitam tiesiog pakalbėjome. Kaip du atsakingų politinių jėgų profesionalai“, – Eltai teigė S. Skvernelis.

„Mes neviešiname, iš to nedarome jokių reklamų, bet dialogas vyksta“, – sakė politikas.

Mes neviešiname, iš to nedarome jokių reklamų, bet dialogas vyksta.

Parlamentaro teigimu, vykusio susitikimo metu nebuvo kalbama apie galimybes derinti partijų pozicijas antrojo Seimo rinkimų turo vienmandatėse apygardose metu. Būtent tokį pasiūlymą socialdemokratams viešai kelia vienas ir aštriausių S. Skvernelio kritikų R. Karbauskis.

„Tai yra Ramūno Karbauskio šantažas. (...) Susitarimų nereikia, rinkėjai balsuoja taip, kaip balsuoja. Viską rinkimai parodys. Jei antrajame ture yra konservatorius ir nekonservatorius – tai konservatoriui laimėti yra labai sunku“, – teigė S. Skvernelis, svarstydamas, kad galbūt R. Karbauskiui nepavyksta susitikti su V. Blinkevičiūte dėl daromo spaudimo.

„Jei tu šantažuoji, kad pasimatytum, tai natūralu, kad nenorima susitikti su tokiais žmonėmis. Solidžios partijos reklamos iš susitikimų nedaro“, – apibendrino S. Skvernelis.

LSDP atstovas Justinas Argustas patvirtino, kad V. Blinkevičiūtės susitikimas su S. Skverneliu įvyko. Tiesa, akcentavo jis, politikai susėdo dar prieš prezidento rinkimus – balandžio mėnesį. J. Argustas nurodė, kad tai buvo eilinis ir niekuo neišskiriantis dviejų politikų susitikimas.

„Natūralu, kad politinių partijų lyderiai susitinka ir aptaria aktualijas“, – Eltai teigė J. Argustas.

Kaip ELTA rašė anksčiau, R. Karbauskis pareiškė, kad įtikino europarlamentarę V. Blinkevičiūtę susitikti ir aptarti Seimo rinkimus.

„Ne paslaptis, manau, kad tai patvirtins ir pati Blinkevičiūtė, kad mes su ja šnekėsimės. Jau susitarėme, kad susiskambinsime“, – Eltai tvirtino R. Karbauskis, pažymėdamas, kad tai padarys jau artimiausiu metu.

Tačiau kaip teigė LSDP atstovas, planų kalbėti su R. Karbauskiu V. Blinkevičiūtė neturi.

ELTA primena, kad „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis po prezidento rinkimų pirmojo turo pakvietė socialdemokratus tartis ir įvertinti galimybes bendradarbiauti rudenį vyksiančių Seimo rinkimų antrajame ture.

„Reikia susitarimo, kad antruose turuose vieni kitus palaikytume“, – gegužę kalbėjo R. Karbauskis.

Tačiau socialdemokratai nesuskubo priimti R. Karbauskio kvietimą. Pasak jų, tartis su ilgą laiką LSDP griežtai kritikavusiu politiku – dar nėra laikas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
O kas rinks tą Skverneli?

ona

ona portretas
suktas kaip buliaus kiaušiai ,akrobatas,švarkelis

Tik ne Skvernelis

Tik ne Skvernelis portretas
Jokių kalbų su Skverneliu, išdūrusiu Lietuvą su energetika.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių