V. Blinkevičiūtė: G. Landsbergiui bus sudėtinga tapti eurokomisaru

Valdančiųjų konservatorių lyderiui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui bus sudėtinga tapti eurokomisaru, sako opozicinių socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

„Atvirai pasakius, G. Landsbergiui praeiti tuos visus filtrus bus sudėtinga“, – Žinių radijui penktadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

„Matomai dėl to, kad jis turi mažiau politikoje draugų, kiek gali turėti bet kuris asmuo draugų politikoje. Yra įvairių pamąstymų, ar jis būtų tinkamas komisaras, ar jis parodė, kad moka telkti, ar jis parodė, kad moka įvairias nuomones girdėti ir įsiklausyti“, – kalbėjo ji.

G. Landsbergį tarptautinė žiniasklaida ir partiečiai anksčiau minėjo kaip vieną iš pagrindinių kandidatų tapti eurokomisaru. Jis pats savo kandidatūros kol kas nekomentuoja, tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė yra teigusi, jog jis būtų puikus komisaras, o prezidentas Gitanas Nausėda – jog mato geresnių kandidatų.

V. Blinkevičiūtė kalbėjo negalinti pasakyti, ar socialdemokratai balsuotų už G. Landsbergio kandidatūrą.

„Tačiau ne tiek nuo socialdemokratų balsavimo tai turėtų priklausyti. Vis tik čia jau sprendžia valdančioji dauguma“, – teigė ji.

Ketvirtadienį Ursulą von der Leyen (Urzulą fon der Lajen) patvirtinus Europos Komisijos (EK) vadove antrai kadencijai, turėtų prasidėti oficiali procedūra dėl Lietuvos siūlomo kandidato į eurokomisarus.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen yra sakiusi, kad Lietuvos kandidatas į EK tikriausiai bus tvirtinamas rugpjūčio mėnesį, tam bus šaukiama neeilinė parlamento sesija.

Nauja Komisija formuojama po Europos Parlamento (EP) rinkimų. Lietuvoje kandidatui į komisiją turi pritarti Vyriausybė, Seimas ir prezidentas, dėl visų kandidatūrų galiausiai dar spręs EP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

magnolija

magnolija portretas
neverkit-senelis parako dar turi, jis ir padės

ANŪKĄ į komisarus stumia kgbe OŽYS ir KGB-tai,

ANŪKĄ į komisarus stumia kgbe OŽYS ir KGB-tai, portretas
tai sovietiniai AGENTAI , kurie nori turėti atstovą ES. vadovybėje.--JOKIE konservai , ar SOCDEMAI --NĖ prie KO.-- NUGALĖS tie , kurių Lietuvoje daugiau- belieka palaukti.

komunistas

komunistas portretas
jei būtų kaliausių komisaras(ė)-kandidatūra būtų aiški
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių