V. Sinkevičius tikisi, kad kovoje dėl EK viceprezidento posto dalyvaus ir Lietuva

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius viliasi, kad Lietuva dalyvaus kovoje dėl viceprezidento pozicijos Europos komisijoje (EK).

„Aš visada esu už Lietuvos interesą ir tikiuosi, kad Lietuva kovos dėl viceprezidento pozicijos“ – antradienį LRT televizijai sakė eurokomisaras.

Tačiau tiesiogiai paklaustas, ar palaikytų dažnai minimą Gabrieliaus Landsbergio kandidatūra į EK, V. Sinkevičius tikino, kad apie tai kalbėti dar anksti. 

„Anksti kalbėti apie kažkokias kandidatūras. Pats ministras, kiek suprantu, nėra viešai išsakęs, ar jį domina darbas Europos Komisijoje. Nėra dar tokių kaip ir nominuotų komisarų, nes vis dėlto šalys narės laikysis to, kad iki tol, kol nepatvirtinta Komisijos pirmininkė, niekas nebus nominuojamas“, - teigė V. Sinkevičius.

Įtakingas leidinys „Politico“ neseniai paskelbė potencialius kandidatus į naujuosius EK narius, tarp kurių yra minimas ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Nurodoma, jog jis taikytųsi į eurokomisaro portfelį, susijusį su užsienio politikos klausimais. Visgi tiek valdančiųjų, tiek opozicijos atstovai abejoja, ar tokia kandidatūra sulauktų palaikymo šalies viduje.

Laisvės partijos politikai teigia, kad pritarimo sulaukti galėtų premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūra. Visgi I. Šimonytė tvirtinta, kad tokių pareigų nei siekia, nei nori.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuvokia

Nesuvokia portretas
Jau nusilpo nusilps dar daugiau nuo maitinimo ten?

Tas švabo išgama

Tas švabo išgama portretas
Labai pavojingas,tad rinkimuose balsuokite atsakingai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių