A. Vyšniausko „čekiukų“ nevertinęs buvęs savivaldybės kontrolierius priklausė TS-LKD partijai

  • Teksto dydis:

Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų auditą atlikęs, bet konservatoriaus Andriaus Vyšniausko ir kitos parlamentarės išlaidų nevertinęs kontrolierius Juozas Vaičiulis priklausė konservatorių partijai, skelbia portalas delfi.lt.

Pats J. Vaičiulis portalui tikino, kad pareigą tikrinti tarybos narių išlaidų ataskaitas atliko sąžiningai, o partinė priklausomybė nebuvo susijusi su tuo, kad A. Vyšniauskas išvengė audito.

„Mes nebuvome tokiuose santykiuose ir bendravime, kad tokie dalykai galėtų turėti įtakos. Aš atlikau pareigą sąžiningai, teisingai ir principingai. Tiek, kiek aš supratau ir dariau, elgiausi taip, kaip įstatymas rodė ir nebuvo nei savų, nei svetimų, tik buvo vykdomas teisingumas įstatymo numatytose ribose“, – delfi.lt teigė jis.

Be to, J. Vaičiulis tikina su A. Vyšniausku apie auditą nekalbėjęs. Parlamentaras aiškino priešingai.

Tiesa, buvęs kontrolierius antradienį išstojo iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos. Tokį sprendimą J. Vaičiulis aiškino artėjančiais rinkimais – anot jo, partijos skyrius iškėlė jį Sūduvos pietinėje vienmandatėje apygardoje, tačiau jo kandidatūra nebuvo patvirtinta.

Kaip pranešė ELTA, praėjusią kadenciją Marijampolės taryboje dirbusio Seimo nario Andriaus Vyšniausko išlaidos nebuvo įvertintos savivaldybės kontrolės audito. Be to, prasidėjus iniciatyvai „Skaidrinam“, buvęs konservatorius savivaldybei grąžino dalį lėšų.

Pasak Marijampolės savivaldybės kontrolierės Jolantos Zubienės, nebuvo audituojamos ir parlamento nare 2020 m. tapusios „darbietės“ Vaidos Giraitytės-Juškevičienės išlaidos.

Buvęs savivaldybės kontrolierius Juozas Vaičiulis aiškino, jog atlikti Seimo narių patikrinimo neleido parlamentarams taikoma teisinė neliečiamybė.

Ketvirtadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, buvusio konservatoriaus A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Prokuratūra pranešė, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikė suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Nurodoma, kad politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų. Galutinį sprendimą dėl Seimo nario neliečiamybės naikinimo priims parlamentas.

Netrukus po Generalinės prokuratūros pranešimo, A. Vyšniauskas pranešė stabdantis narystę TS-LKD, pasitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno posto. Taip pat politikas nurodė, kad nebetęs veiklos parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teftelei gauja

teftelei gauja portretas
atejus is dedules kagiebyyyyno

Anonimas

Anonimas portretas
konservastai yra lietuvos vezys, o ju rinkejai - parazitu parazitai

Trūksta padorių žodžių

Trūksta padorių žodžių  portretas
apsakyti konservatorių savų " nematymui " ! Šaikos požymiai man vis ryškesni ____Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų auditą atlikęs, bet konservatoriaus Andriaus Vyšniausko ir kitos parlamentarės išlaidų nevertinęs kontrolierius Juozas Vaičiulis priklausė konservatorių partijai, skelbia portalas delfi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių