A.Kubilius kalba apie permainas „Leo LT“

Permainos „Leo LT“ yra neišvengiamos, pripažįsta Premjeras Andrius Kubilius, tačiau apie tolesnį bendrovės likimą kol kas nekalba.

„Permainos pačiame „Leo LT“ yra neišvengiamos dėl daugelio priežasčių: ir dėl to kaip bendrovė buvo sudaroma, kaip buvo vertinami turtai, ir dėl to, kaip ji per šiuos metus veikė. Esu ne kartą sakęs, kad pridėtinės vertės iš „Leo LT“ per šiuos metus aš nepamačiau.

Vienintelis dalykas, kurį tenka matyti - tai sukompromituotą projektą, kurio šiandieninis egzistavimas trukdo daugeliui permainų ir reformų visame elektros ūkyje“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė Vyriausybės vadovas

A.Kubilius atkreipė dėmesį ir į besikeičiančią teisinę aplinką, į kurią taip pat teks atsižvelgti svarstant nacionalinio investuotojo bendrovės likimą.

„Europos Sąjungoje įsigalioja vadinamoji trečioji elektros energetikos ūkio direktyva, kurią per ateinančius pusantrų metų teks įgyvendinti ir kuri reikalauja iš esmės atskirti elektros ūkyje perdavimo tinklus nuo skirstomųjų tinklų ir nuo generacijos pajėgumų“, - teigė Premjeras.

Anot jo, dėl „Leo LT“ ateities bus tariamasi ne tik su teisininkais, specialistais, bet ir su „naująja šalies Prezidente“.

„Žinių radijo“ duomenimis, penktadienį turėtų paaiškėti teisininkų išvados dėl „Leo LT“ galimo ardymo pasekmių.

Nacionalinį investuotoją „Leo LT“ sudaro „Lietuvos energija“, „Rytų skirstomieji tinklai“ (RST) ir privačiai „NDX energija“ priklausę VST. 


Šiame straipsnyje: kubiliusLeo LT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių