Darbo partijos gynėjai kalėjimą dar sieks atitolinti

Nuteistųjų Darbo partijos (DP) juodosios buhalterijos byloje gynėjai kol kas tik varto įspūdingos apimties nuosprendį, tačiau skųsti ketina ne tik bausmes, bet ir procesą – kad teismas turėtų daugiau darbo.

Kol kas dar neaišku, kokius argumentus savo apeliacijai pasitelks visi keturi nuteisti DP veikėjai. Vytautas Sviderskis, vienas DP vedlio Viktoro Uspaskicho gynėjų, prognozuoja, kad skundžiamasi bus ne tik dėl bausmių, bet ir dėl netinkamai teismo ištirtų ar įvertintų aplinkybių.

"Procesas bus ilgas bei sudėtingas ir gali užtrukti ilgai. Jei ginčijamos bus tik bausmės, apeliacinėje instancijoje teisminis tyrimas nereikalingas. Tačiau, matyt, bus kalbama apie neištirtas ir netinkamai įvertintas aplinkybes. Juk teismas netenkino aibės ginamųjų prašymų. Kiek visa tai užtruks, tikrai negaliu pasakyti", – kalbėjo V.Sviderskis.

Jis pasakojo dar tik susipažįstąs su įspūdingos apimties – 431 lapo – Vilniaus apygardos teismo nutartimi. "Čia ne Agathos Christie romanas. Čia – nuosprendis ir skaičiai. Aš dar nesu apsisprendęs, ką ginčysime. Aš apsisprendęs dėl vieno: baudžiamasis procesas yra netinkamas, nekorektiškai jis suformuluotas. Juk perskaityti teisiamojo posėdžio protokolą per tris darbo dienas ir parašyti prašymus dėl papildymų, pataisymų, patikslinimų neįmanoma. Tai aš net nežinau – bandžiau pasižiūrėti. Į teismą atkeliavo 154 tomai, po teismo dabar yra maždaug 180 tomų. Ir man per tris dienas reikia šitą perskaityti ir pastabas", – kritikavo V.Sviderskis.

Prokurorai rengia atsaką

Generalinė prokuratūra taip pat kol kas nekomentuoja, su kuriais teismo argumentais nesutinka, tačiau tikėtina, jog sprendimą taip pat skųs. Primename, kad Vilniaus apygardos teismas kaltinamuosius DP byloje V.Uspaskichą, Vytautą Gapšį, Vitaliją Vonžutaitę ir Mariną Liutkevičienę pripažino kaltais dėl apgaulingos buhalterijos tvarkymo ir beveik 4 mln. litų mokestinių prievolių išvengimo DP naudai. V.Upaskichui skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, V.Vonžutaitė kalės 3 metus, M.Liutkevičienė – 1 metus, o V.Gapšys laisvės atėmimo bausmės negavo, jis turės sumokėti 275 MGL (35 750 litų) dydžio baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zk

zk portretas
Ranše siadeš, ranše vyjdieš.

Ema

Ema portretas
tems gumą iki Prezidento rinkimų, o paskui pils ir dabar jau pila purvą ant prezidentės, kad tik ją neišrinktų antrai kadencijai. Neišrinkus prezidentu D. Grybauskaitės uspaskis atsigaus ir pradėe reformą teisme, bus taip , kaip jis norės. Pasidarys "švarutis" kaip visada nuo gimimo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių