Lietuva už 147 mln. eurų perka švediškas oro gynybos sistemas

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija (KAM) pirmadienį pranešė, kad už 147 mln. eurų perka mobilias trumpojo nuotolio oro gynybos sistemas RBS70 NG (MSHORAD).

Gynybos resursų agentūra pasirašė galutinius susitarimus su Švedijos įmone „Saab Dynamics“, sistemos pristatymas planuojamas 2025–2027 metais.

„MSHORAD sukurta siekiant užtikrinti tam tikrų objektų, teritorijų ir kritinės infrastuktūros apsaugą. Šios sistemos privalumas – mobilumas, todėl tai itin reikalinga sistema, kuri reikšmingai sustiprins Lietuvos kariuomenės pajėgumus. Šiuo metu naudojame senesnės kartos oro gynybos sistemą RBS70 ir raketas „Bolide“, –  pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Mobiliąją trumpojo nuotolio oro gynybos sistemą MSHORAD sudaro mobilūs ugnies valdymo centrai, mobilūs radarai „Giraffe 1X“ ir mobilūs ugnies vienetai RBS70 NG.

MSHORAD oro gynybos sistemą Lietuvos kariuomenė gaus sumontuotą ant šarvuotųjų visureigių JLTV.

Ši sistema naudoja lazeriu nutaikomas elektromagnetiniams trikdžiams atsparias raketas „Bolide“.

Kaip anksčiau BNS sakė L. Kasčiūnas, Lietuva taip pat šiuo metu svarsto įsigyti Lenkijoje priešlėktuvinių gynybos sistemų „Piorun“, be to bus papildomai perkamos vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos. Iki rugsėjo Krašto apsaugos ministerija turi nuspręsti, ar tai bus NASAMS ar Lietuvos kariuomenėje dabar nenaudojamos „Iris-T“ sistemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karys

Karys portretas
Kam reikalingas senas laužas,ar Kasčiūnas prisiminė vaikystę ,kuomet su tokiais žaislais karą žaisdavo.

Onė

Onė  portretas
Tai ginkluojamės ar ne, na na ,tai kaip karo propogavimas

NEKENCIU bolsevikiniu ISGAMU

NEKENCIU bolsevikiniu ISGAMU portretas
Klausimas. Is ko perka ir KAM perka. Pernai pirko svediskas oro gynybos sistemas. KUR JOS DABAR YRA??? Atsakymas>. Isleisti simtai milijonu musu pinigu ir nuprktas pasenes slamstas ISVEZTAS i UKRAINA. Siemet musu nacistiniai bolsevikai vel suka tokia pat afera su tom ,,svediskom sistemomis,, Ar NE LAIKAS tuos aferistus statyti prier sienos kol nesulaukem Rusijos smugiu???
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių