URM ragina Lietuvos piliečius kuo greičiau išvykti iš Libano

  • Teksto dydis:

Atsižvelgdama į karo veiksmų paaštrėjimą Libane ir įtampą visame regione, Užsienio reikalų ministerija (URM) ragina Lietuvos piliečius kuo greičiau išvykti iš šios šalies, taip pat susilaikyti nuo kelionių į ją.

„Laikinai Libane esantiems tautiečiams rekomenduojama nedelsiant išvykti, kol tai yra įmanoma komerciniais skrydžiais“, – rašoma trečiadienį išplatintame URM pranešime.

Pasak ministerijos, kai kurios oro linijos laikinai sustabdė skrydžius į sostinės Beiruto oro uostą, kiti skrydžiai gali būti atšaukti.

Jei karo veiksmai dar labiau paaštrėtų, Libane esantys Lietuvos piliečiai, anot ministerijos, turėtų pasiruošti slėptis savo pasirinktoje vietoje, galbūt ilgesniam laikui.

Vertindama įtampą visame regione, URM taip pat rekomenduoja susilaikyti nuo kelionių į Jeruzalę ir Palestinos teritorijas.

Nuo praėjusių metų spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė išpuolį pietinėje Izraelio dalyje ir išprovokavo karą Gazos Ruože, Libane įsikūrusi palestiniečių kovotojų grupuotės sąjungininkė „Hezbollah“ kone kasdien apsišaudo su izraeliečių pajėgomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
Dėkojame už įspėjimą, gal jūs ten gereu pas save žmonėms greičiau alektrą sutvarkykit
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių