L. Kasčiūnas užsiminė apie vietą, kur yra galimybė steigti naują poligoną

Gyventojams kilus klausimų dėl Krašto apsaugos ministerijos (KAM) planų steigti manevrinius poligonus Tauragėje ir Šilalėje, ministras Laurynas Kasčiūnas laikosi nuomonės, kad poreikis didinti poligonų skaičių ateityje tik augs. Ministro manymu, dar vienas poligonas galėtų atsirasti ir vadinamojo Suvalkų koridoriaus teritorijoje.

„Labai konkrečiai nieko nepasakysiu, bet jeigu jūs manęs kaip krašto apsaugos ministro paklausite, ar mums be dviejų nedidelių manevrinių poligonų Tauragėje ir Šilalėje reikėtų dar vieno didesnio, aš sakyčiau – taip, reikėtų“, – Eltai teigė L. Kasčiūnas, pažymėdamas, kad toks objektas galėtų atsirasti netoli Lietuvai saugumo požiūriu itin svarbaus 100 kilometrų pasienio ruožo su Lenkija.

„Mūsų valstybėje yra ir kitos svarbios vietos. Labiau gal prie Suvalkų koridoriaus, kur galima būtų modeliuoti (poligono statybas – ELTA), tikrai ne apie Žemaitiją kalba“, – akcentavo jis.

Liepos viduryje Seimui pristatydamas siūlymus dėl manevrinių poligonų steigimo, ministras akcentavo, kad, vertinant geopolitinę situaciją bei augančius kariuomenės ir sąjungininkų karių poreikius, treniravimosi erdvių skaičių didinti reikės ir toliau.

Praėjusią savaitę apie poreikį turėti daugiau poligonų pasisakė ir prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Kęstutis Budrys. Anot jo, ketinama kalbėtis su šalies savivaldybėmis dėl papildomų teritorijų karių treniruočių zonoms.

Mūsų valstybėje yra ir kitos svarbios vietos. Labiau gal prie Suvalkų koridoriaus, kur galima būtų modeliuoti, tikrai ne apie Žemaitiją kalba.

Visgi Tauragės ir Šilalės rajonų gyventojai teigė turintys neatsakytų klausimų dėl būsimų poligonų statybų.

Kaip Eltai yra sakęs Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Šilalės skyriaus valdybos pirmininkas Genadijus Zbarauskas, bendruomenei nėra aišku, kodėl poligonų prireikė „taip staiga“ ir kodėl skubama pradėti jų steigimo darbus. Jam pritarė Tauragės medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Kęstutis Balašaitis, kuris taip pat tikino pasigendantis geresnės valdžios atstovų komunikacijos.

Pastabų ministrui L. Kasčiūnui turėjo ir Šilalės bei Tauragės rajonų merai.

ELTA primena, kad Valstybės gynimo taryba (VGT) patvirtino sprendimą statyti karinius poligonus Tauragės ir Šilalės rajonuose.

Tauragės rajone turėtų iškilti maždaug 4,3 tūkst. hektarų ploto poligonas. Tuo metu Šilalės rajone – kiek didesnis nei 2,6 tūkst. hektarų ploto.

Skelbiama, jog poligonai nebus visiškai uždara karinė teritorija, juose nebus šaudyklų, nevažinės sunkioji karinė technika.

KAM duomenimis, į steigiamų poligonų plotus patenka devyni privatūs žemės sklypai, esantys Tauragės rajono savivaldybėje. Pastarieji ministerijai bus perduoti tik tada, kai bus atliktos visos žemės sklypų paėmimo visuomenės poreikiams procedūros.

Anksčiau ministerijos atstovai yra nurodę, kad poligonų statybų darbai prasidėtų iš karto po to, kai specialusis įstatymas būtų patvirtintas parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gedimino kalno

Gedimino kalno portretas
papėdėje.

geras

geras portretas
Turniškėse?

Konservai

Konservai portretas
Lietuva paligonai,be lietuvių
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių