VSAT į Latviją žada siųsti 10 pasieniečių

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas sako, kad į pagalbą kaimyninei Latvijai, kuri ir vėl susiduria su išaugusiais neteisėtų migrantų srautais, planuojama siųsti maždaug 10 Lietuvos pareigūnų.

„Šiai dienai skaičių dar tiksliname, kadangi gavome pakankamai detalų Latvijos prašymą dislokuoti atitinkamos srities specialistus – tarp jų kinologai, pasieniečiai, specialistai, kriminalinės žvalgybos ekspertai. Todėl dar viso sąrašo neturime, bet žadame siųsti apie 10 pareigūnų“, – ketvirtadienį Eltai tvirtino R. Liubajevas.

„Kruopščiai skaičiuojame ir deriname šį klausimą tam, kad mūsų siena nebūtų palikta nesaugoma. Dėl to procesas užtrunka. Tikriausiai, jog daugiau pareigūnų dislokuosime iš tų rinktinių, kurios nėra prie rytinės sienos. Gal daugiau ekspertų bus siunčiama iš Pagėgių arba Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės“, – svarstė jis.

VSAT vado teigimu, Lietuvos pareigūnams taip pat bus naudinga gauti naujos patirties.

„Tai bus gan gera praktika ir mūsų pareigūnams, kurie tarnauja prie sienos su Rusija arba prie jūros. Jie galės pasitreniruoti, kaip veikti tokiomis sąlygomis, kai per sieną yra bandoma stumti neteisėtus migrantus į mūsų arba Europos Sąjungos teritoriją“, – pabrėžė jis.

Anot R. Liubajevo, šiuo metu situacija Lietuvos pasienyje yra pakankamai stabili.

„Paskutiniu metu nematome labai didelių srautų. Visgi fiksuojame daugiau antrinės migracijos atvejų. Tai migrantai, kurie iš Latvijos vyksta per Lietuvą ir Lenkiją į Vakarų Europą. Beveik kiekvieną dieną fiksuojame tokius bandymus“,  – pasakojo VSAT vadas.

ELTA primena, kad Lietuvos ir Estijos pasieniečiai padėti pastaruoju metu vėl su išaugusiais migrantų, bandančių neteisėtai kirsti valstybės sieną, srautais susiduriančiai Latvijai vyks nuo rugpjūčio 5 dienos.

Tai pirmadienį LRT radijo laidoje pranešė R. Liubajevas. Kaip nurodė jis, šiais metais Latvija fiksavo beveik 3,5 tūkst. neteisėtų migrantų. Tuo metu į Lietuvą per pirmus šešis šių metų mėnesius iš Baltarusijos neleista patekti kiek daugiau kaip 350 kartų.

Lietuva pasieniečius į Latvija yra siuntusi ir praėjusių metų pabaigoje. Tuomet dėl išaugusių neteisėtų migrantų srautų prie sienos su Baltarusija į kaimyninę šalį vyko 20 pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių