Kauno gyvybės langelyje paliktas dar vienas kūdikis (papildyta)

Ketvirtadienį Kauno P.Mažylio gimdymo namuose veikiančiame gyvybės langelyje paliktas dar vienas naujagimis - mergytė. Tai jau antras čia paliktas kūdikis.

Apie naują gyvybę kapsulėje signalas pranešė 11 val. Pasak medikų, mergaitės sveikatos būklė gera. Suteikti daugiau informacijos apie mažylę jie atsisakė. Esą šiuo metu ruošiama informacija Kauno miesto vaiko teisių apsaugos specialistams, kurie spręs tolimesnį pamestinukės likimą.

"Mama prie kūdikio paliko laišką, kuriame prašė informacijos nenutekinti žiniasklaidos priemonėms. Ji nori viską užmiršti", - kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Nijolė Vizbarienė.

Į Vaiko teisių apsaugos darbuotojus kreipėsi tuose pačiuose gimdymo namuose kovo 19-ąją palikto Juozo Kovo motina. Tiesa, N.Vizbarienė abejojo, ar pastarajai pavyks susigražinti kūdikį, kurio atsisakė kelios dienos po gimdymo.

"Prisistatyti mama gali bet kas. Reikia atlikti tyrimus, kurie brangiai kainuoja. Abejoju, ar ji ras tam pinigų", - kalbėjo specialistė.

Be Kaune įrengtame gyvybės langelyje rastų jau dviejų kūdikių, palikti mažyliai taip pat rasti Šiauliuose ir Vilniuje veikiančiuose gyvybės langeliuose.

"Gyvybės langeliai" veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Teisingumo ministerija yra išaiškinusi, kad motinai, palikusiai naujagimį saugioje vietoje, negresia jokia atsakomybė - ji numatyta tik už kūdikio palikimą nesaugioje ir kūdikiui pavojingoje aplinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių