Izraelio parlamentas balsavo prieš Palestinos valstybės sukūrimą

  • Teksto dydis:

Izraelio parlamentas dar kartą pasisakė prieš Palestinos valstybės sukūrimą. Dauguma parlamentarų  balsavo už rezoliuciją, kuria atmetamas Palestinos valstybės sukūrimas, pranešė parlamentas. Tarp jų buvo parlamentarai iš premjero Benyamino Netanyahu vadovaujamos koalicijos, taip pat Benny‘io Gantzo opozicinės partijos, kuri, anot apklausų, per naujus rinkimus turėtų tapti stipriausia jėga ir iškovoti daugiausiai mandatų.

„Palestinos valstybės sukūrimas Izraelio širdyje keltų egzistencinę grėsmę Izraelio valstybei ir jos piliečiams, – sakoma rezoliucijoje. – Būtų tik trumpo laiko klausimas, kada „Hamas“ perims Palestinos valstybę ir pavers ją radikalaus islamo teroro baze“. Ši esą tada siektų sunaikinti Izraelio valstybę.

Už rezoliuciją balsavo 68 parlamentarai iš 120. Prieš buvo devyni arabų partijų nariai. Likę deputatai susilaikė arba balsavime nedalyvavo. Opozicijos lyderio Jairo Lapido liberali Ateities partija, pavyzdžiui, nebalsavo. J. Lapidas laikomas dviejų valstybių sambūviu pagrįsto sprendimo rėmėju. Šis sprendimas reikštų, kad nepriklausoma, demokratiška ir taiki Palestinos valstybė gyvuoja greta Izraelio.

Anot leidinio „Jerusalem Post“, balsavime nedalyvavo ir B. Netanyahu. Balsavimas patvirtino ligšiolinę parlamento poziciją ir neturi konkrečių padarinių, tačiau prieš  premjero kelionę į JAV gali būti traktuojamas kaip provokacija.

Šis žingsnis gali suerzinti JAV demokratus, reikalaujančius dviejų valstybių sambūviu pagrįsto sprendimo, rašo Izraelio laikraštis „The Times of Israel“. B. Netanyahu liepos 24 d. JAV Kongrese turėtų pasakyti kalbą apie Gazos karą.  Jau vasarį Izraelio parlamentas pasisakė prieš „vienašališką Palestinos valstybės pripažinimą“.

Palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso atstovas giežtai sukritikavo balsavimo rezultatus. Nesukūrus Palestinos valstybės su sostine Rytų Jeruzale, niekam nebus saugumo ir taikos, įspėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiai

Tiesiai portretas
Pasaulis išprotėjo nori įteisinti teroristų hamas valstybę kitos valstybės viduje. Debilai. Ir visi kurie tai palaiko debilai taip pat. Kiekvienas kas dalina Dievo žemę nukentės, vis debilai.

Cha cha

Cha cha portretas
O kaip kitaip jie galėjo balsuot idijotai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių