Japonija mini 79-ąsias Hirošimos branduolinio bombardavimo metines

  • Teksto dydis:

Ankstų 1945 m. rugpjūčio 6 dienos rytą JAV bombonešis ant miesto numetė atominę bombą. Iš karto ir pirmaisiais mėnesiais po atakos mirė apie 140 000 žmonių. Vėlesniais metais radioaktyvi spinduliuotė pražudė dar 60 000 gyventojų.

Praėjus trims dienoms po bombos numetimo ant Hirošimos, JAV branduolinę bombą paleido ir ant Japonijos Nagasakio miesto – čia žuvo daugiau kaip 70 000 žmonių. Šiais metais minėjimo renginyje Nagasakyje nebus Izraelio atstovų: miestas nepakvietė Izraelio ambasadoriaus Japonijoje, kad dėl Gazos karo būtų išvengta bet kokio ceremonijos sutrikdymo. Į minėjimą Hirošimoje Izraelio atstovai tuo tarpu buvo pakviesti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Japonai žino už ką gavo

Japonai žino už ką gavo portretas
Jų nusikaltimai Korėjoje, Kinijoje buvo ne prastesni už hitlerinės Vokietijos Europoje. Ir pažiūrėkit kokią pažangą japonai padarė kai buvo gerai pamokyti. Jei po sovietų žlugimo komunistai kgbistai būtų buvę taip pat pamokyti už savo nusikaltimus prieš žmones, gal Rusija dabar būtų turtinga ir normali šalis, o ne nacistinė korumpuota pelkė.

Taip

Taip  portretas
ir po Hirosimos jankiu imperijalistai ir toliau bombardavo ir žudė žmones moteris ir vaikus Vietname, Irake, Jugoslavijoj, Libijoje ir t.t. o dabar išprovokavo kara Ukrainoj ir tiekia ginklus žmonių žudimui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių