Lenkija atidžiai stebi Kinijos ir Baltarusijos karines pratybas: esame pasirengę netikėtumams

Trečiadienį Lenkija pareiškė atidžiai stebinti karines pratybas kaimyninėje Baltarusijoje, jose dalyvauja ir Kinijos kariai.

Pratybos „Falcon Assault“ prasidėjo pirmadienį ir tęsis iki liepos vidurio. Kinijos gynybos ministerija pareiškė, kad tikisi sustiprinti bendradarbiavimą su Minsku. Abi šalys yra Rusijos sąjungininkės. Maskva iš Baltarusijos teritorijos pradėjo invaziją į Ukrainą. Lenkija yra NATO narė ir Kyjivo rėmėja.

NATO lyderiai Vašingtone dalyvauja viršūnių susitikime ir pažadėjo naują paramą Rusijos puolimą atremiančiai Ukraina.

„Gynybos ministerija puikiai žino, kad šios operacijos gali būti panaudotos dezinformacijos ir propagandos tikslais“, – trečiadienį naujienų agentūrai AFP sakė Lenkijos gynybos ministerija. „Lenkijos ginkluotosios pajėgos nuolat pasirengusios garantuoti šalies saugumą. Esame pasirengę bet kokioms netikėtoms aplinkybėms“, – sakoma ministerijos pranešime.

Kinija ir anksčiau yra dalyvavusi bendrose su Baltarusija pratybose, nors šios yra pirmosios po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą 2022 m. vasarį. „Abiejų šalių vadai pareiškė viltį, kad per šias pratybas bus galima pasimokyti vieniems iš kitų, patobulinti kovos techniką ir sustiprinti abiejų kariuomenių bendradarbiavimą bei komunikavimą“, – sakė Kinijos gynybos ministerija, bet nenurodė, kiek Kinijos karių dalyvauja kariniuose mokymuose. Baltarusija juos vadina  „antiteroristinėmis“ pratybomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ožys

Ožys portretas
Kiek kinų atvaziavo ? Ne kokie 300 000 ? O tai gali ir daugiau atsiųst Batkai i pagalbą.....jei tik paprašys....

Purmaliai

Purmaliai portretas
Šitie veikėjai labai pavojingi,ypatingai kai lietuviai iš uosto investavimo Kinijos komunistus pasiuntė toliau !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių