Mirė karališkosios šeimos narys: ar broliai susitiks laidotuvėse?

  • Teksto dydis:

Liepos 29 d., sulaukęs 82 metų, Anapilin iškeliavo Princo Williamo ir princo Hario dėdė – lordas Robertas Fellowesas. Karališkoji šeima gedi vyro, kuris buvo vyriausias karalienės Elžbietos II padėjėjas, rašoma portale „News Week“.

Lordas Robertas Fellowesas – princesės Dianos svainis. 1978 m. vedė jos seserį Lady Jane Fellowes.

Jis buvo karalienės Elžbietos II privatus sekretorius sunkiausiais jos metais, nuo 1990 iki 1999 m., kai ji patyrė trijų savo vaikų skyrybas, gaisrą Vindzoro pilyje ir atvirą karą tarp karaliaus Karolio III ir princesės Dianos.

Jungtinės Karalystės laikraštis „The Times“ pranešė, kad jo mirties priežastys neatskleidžiamos. 

Tina Brown savo karališkojoje biografijoje „The Palace Papers“ aprašė, kaip princas Williamas ir princas Haris atostogaudavo kartu su dėde. Jis atliko didį vaidmenį auginant berniukus.

„The Times“ cituojama karalienė kartą pasakė: „Robertas yra vienintelis iš mano privačių sekretorių, kurį nešioju ant rankų“.

Ordino „Už nuopelnus“ nariai pozuoja grupinei nuotraukai koplyčioje Londone. Scanpix nuotr.

R. Fellowesas taip pat prisidėjo prie rūmų krizės, kuri kilo kelios dienos po princesės Dianos žūties automobilio avarijoje Paryžiuje 1997 m. rugpjūčio pabaigoje.

Robertas Lacey savo knygoje „Brolių mūšis“ rašė: „Jos Didenybės nurodymu, jos privatus sekretorius R. Fellowesas – Dianos svainis, vedęs jos vyresniąją seserį Jane – pasirūpino, kad kūnas būtų diskretiškai išsiųstas į „Fulham Road“ lavoninę.

„Karalienė parodė savo dėkingumą ištikimam privačiam sekretoriui. 1999 m. gimtadienio apdovanojimų sąraše jam buvo suteiktas Šotesamo barono Felloweso vardas.

Visai neseniai jis buvo svečias princo Hario ir Meghan Markle vestuvėse Vindzoro pilyje, esančioje Šv. Jurgio koplyčioje. Vestuvės įvyko 2018 metų gegužės 19 d.

Lordas R. Fellowesas ir Alexandra Fellowes princo Hario ir M. Markle vestuvėse. Scanpix nuotr.

Visiškai įmanoma, kad į laidotuves bus pakviesti ir Williamas, ir Haris, tačiau jei taip įvyks, neišvengiamai kils klausimų, ar abu gali dalyvauti, atsižvelgiant į jų nesutarimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių