Netikėtas prekybininkų gestas: paramedikams maistas – be eilės

  • Teksto dydis:

Įtemptą darbą dirbantys vokiečių paramedikai sulaukė kiek netikėtos paramos iš vietos prekybininkų. Dabar jiems nebereikia laukti eilėse, kad nusipirktų ko nors pietums, pasakojama LNK reportaže.

„Dėl tokios mūsų padėties ir išaugusių iškvietimų skaičiaus, praktiškai kasdien taip nutinka, kad maistą tenka palikti kasose ir lėkti į kitą iškvietimą“, – maloniai nustebinta tokiu prekybininku gestu kalbėjo paramedikė Kristina Seifert.

Pavyzdžiui, Freigerichto miestelyje netoli Frankfurto kabo plakatai, kad paramedikus aptarnauja be eilės ir jie tuo jau gali naudotis.

„ Mūsų prekybos centre dirba daugiau kaip šešiasdešimt darbuotojų, visi žino, kad paramedikus reikia aptarnauti be eilės. O kai kurie klientai taip pat apie tai žino, nes visur kabo plakatai bei nuorodos“, – reporteriams sakė prekybos centro darbuotoja Madline Kobert.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pirkėjai taip pat palaiko tokią prekybininkų iniciatyvą.

„Matote, kiek šiandien parduotuvėje daug žmonių. O paramedikai dabar gali įėję greitai apsipirkti ir susimokėti, nes to nusipelnė“, – kalbėjo prekybos centro vadovas Jurgen Herroder.

„Manau, kad tai yra gana geras dalykas. Turiu omenyje tai, kad paramedikams iš tiesų reikia skubėti į iškvietimus, jie neturi laiko stovėti eilėse. Sumanymas geras“, – savo nuomonę išsakė parduotuvėje užkalbintas pirkėjas.

Paramedikams iš tiesų reikia skubėti į iškvietimus, jie neturi laiko stovėti eilėse.

Vietos prekybos centro vadovui tokia mintis kilo pamačius, kaip iš tikrųjų dirba paramedikai ir gelbėtojai.

„Dažnai pastebėdavome, kad jie tiesiog neturi laiko, vos gavus naują iškvietimą per radijo ryšį, gelbėtojams tekdavo grįžti į darbą nepasiėmus maisto“, – sakė pašnekovas.

Freigerichte paramedikai be eilės gali užsisakyti ir picų. Bent jau šioje miesto picerijoje.

„Manau, tai gerai, tai svarbu, nes jų darbas labai sunkus. Mano nuomone, jų darbas nepakankamai vertinamas, tad pagalvojome, kad ir mes prisidėsime“, – teigė picų kepėjas Luca Terranova.

Sutaupę laiko savo gelbėtojams, vokiečiai tikisi, kad tai padės išgelbėti ir kieno nors gyvybę, kai juos vėl skubiai iškvies per paramedikų radijo ryšį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kaip

O kaip portretas
Musu,eilese stovi?

tik

tik portretas
aisku kad nieks neaisku ===

Įsideda iš namų maistą

Įsideda iš namų maistą portretas
Greitą maistą, nes ... užsiverdi virdulį..... iškvietimas. Grįžti, užsiverdi virdulį, užplikai makaroniukus, .. iškvietimas. Grįžti, šildai mikrobangėje, iškvietimas, ir t.t. kol pavyksta greitai praryti maistelį. O kartais ilgai negrįžti, nes begrįžtant gauni pakely iškvietimą ir vėl leki. Buvo, kad 9 valandas į punktą negrįžome. Į tualetą ir atsigerti ligoninių priėmimuose spėji. O picą užsisakius, gali atvežę rasti punkto duris užrakintas, nes visi išvykę.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių