Paryžiuje – olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija

  • Teksto dydis:

Paryžiuje penktadienio vakarą prasidėjo 2024 metų vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija – precedento neturintis ir ambicingas renginys, kurio metu Senos upe virtine baržų ir laivelių pro istorinius Prancūzijos sostinės paminklus plaukia per 7 tūkst. sportininkų.

Pirmą kartą olimpinių žaidynių istorijoje atidarymo ceremonija vyksta ne pagrindiniame stadione.

Apie 300 tūkst. žmonių ją stebi iš specialiai pastatytų tribūnų upės pakrantėse, o dar 200 tūkst. – iš balkonų ir butų, iš kurių atsiveria vaizdas į upę.

Kaip diktuoja tradicija, garbė vadovauti flotilei teko delegacijai iš Graikijos – šiuolaikinio olimpinio judėjimo lopšio.

Nukrypstant nuo ankstesnių atidarymo ceremonijų tradicijų, sportininkai plaukia upe 85 baržų ir laivelių armada.

Renginyje susilieja ir Prancūzijos kultūra bei istorija, ir didingi olimpiniai praeities momentai, o JAV popmuzikos žvaigždė Lady Gaga (Leidi Gaga) sužavėjo svarbių svečių ir žiūrovų minią savo pasirodymu ceremonijos pradiniame etape.

Nepaisant prognozuojamo smarkaus lietaus ir išpuolių bangos, dėl kurios anksti penktadienį buvo paralyžiuotas Prancūzijos greitųjų traukinių tinklas, organizatoriai tikino, kad drąsi ceremonija bus sėkminga.

Vyriausiasis žaidynių organizatorius Tony Estanguet (Tonis Estangė) prieš renginį sakė, kad jei bus lietaus, bus padaryta keletas pakeitimų, tačiau tvirtino, kad oras nuotaikos nesugadins.

„Tai bus graži akimirka, tai bus puikus vakarėlis“, – pridūrė jis.

Kad ceremonija vyktų sklandžiai, surengta didžiulė saugumo operacija, abiejuose Senos krantuose įrengtas saugumo perimetras.

Ceremoniją saugo 45 tūkst. policijos ir sukarintų pajėgų pareigūnų, saugumo operacijoje papildomai dalyvauja 10 tūkst. karių ir 22 tūkst. privačių apsaugininkų.

Aukštuose taškuose palei upę, į kurią žvelgia šimtai pastatų, išdėstyti policijos snaiperiai.

Upės pakrantėse ir prie paminklų, įskaitant Paryžiaus Dievo Motinos katedrą, rengiamame šou, kuriame bus propaguojama įvairovė, lyčių lygybė ir Prancūzijos istorija, pasirodys apie 3 tūkst. šokėjų.

O penktadienio vakaro šou ir didžiosios dalies sporto varžybų fonu taps Šviesos miesto paminklai ir architektūra.

Olimpinės žaidynės tęsis iki rugpjūčio 11-osios, o nuo rugpjūčio 28-osios iki rugsėjo 8-osios Paryžiuje vyks paralimpinės žaidynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
TV3 komentatoriai nepažino Lady Gaga!!! Kas per kelmai komentuoja?

Dublin-Kaunas

Dublin-Kaunas portretas
Tv3 Airijoje reklamai skiria 4-5 min. O olimpiadą rodo nac tv.

Dublinui

Dublinui portretas
Ša tv3 berods priklauso amerikiečiams, kuo mus šeria???
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių