Rusija paskelbė naujienų leidinį „The Moscow Times“ nepageidaujama organizacija

  • Teksto dydis:

Rusija trečiadienį pranešė, kad naujienų leidinį „The Moscow Times“ paskelbė „nepageidaujama“ organizacija ir uždraudė jame dirbti ar palaikyti su juo ryšius.

Nuo 2015 metų Rusijos pareigūnai „nepageidaujamomis“ paskelbė dešimtis žiniasklaidos priemonių, analitinių centrų ir pelno nesiekiančių organizacijų, o teisių gynimo grupės teigia, kad taip siekiama įbauginti kitaminčius.

„Priimtas sprendimas užsienio nevyriausybinės organizacijos „The Moscow Times“ veiklą pripažinti nepageidaujama Rusijos Federacijos teritorijoje“, – sakoma Rusijos generalinės prokuratūros išplatintame pranešime.

Jame teigiama, kad šiuo leidiniu „siekiama diskredituoti Rusijos Federacijos vadovybės sprendimus tiek užsienio, tiek vidaus politikos srityje“.

Anglų ir rusų kalbomis leidžiamas laikraštis „The Moscow Times“, kuris apie Rusiją rašė nuo dešimtojo dešimtmečio pradžios, persikėlė į Amsterdamą po to, kai Rusija pradėjo plataus masto karą Ukrainoje.

„Nepageidaujamos“ organizacijos statusas verčia nutraukti veiklą Rusijoje ir reiškia, kad rusai, dirbantys šioms organizacijoms, finansuojantys jas ar bendradarbiaujantys su jomis, taip pat gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, įskaitant iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmę už tam tikrą veiklą.

„Žinoma, tęsime savo darbą kaip įprasta: nepriklausoma žurnalistika. Putino Rusijoje tai nusikaltimas“, – teigė „The Moscow Times“ įkūrėjas Derkas Saueris pranešime socialiniame tinkle „X“.

Prieš daugiau nei dvejus metus Rusijai užpuolus Ukrainą, Maskva ėmėsi precedento neturinčio susidorojimo su kitaminčiais, kurį teisių gynimo grupės prilygino sovietinių laikų masinėms represijoms.

Maskva nepageidaujamomis organizacijomis taip pat yra paskelbusios Pasaulio gamtos fondą (WWF), „Greenpeace“, „Transparency International“ ir „Laisvosios Europos radiją/Laisvės radiją“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
Ruskis greit perspjaus pats save,tiek prisitrielino,nebežino ką besakyti !

kremliaus autai

kremliaus autai portretas
burliokai greit perspjaus siaures koreja. Infuzorijos.

Nasrala Ivanovas

Nasrala Ivanovas portretas
Gana jau tų kacapų,tegul pastimpa ramiai, neįdomūs jie .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių