Ukraina pagal Čekijos iniciatyvą jau gavo 50 000 artilerijos sviedinių

Ukraina pagal Čekijos koordinuojamą amunicijos tiekimo iniciatyvą jau gavo 50 000 artilerijos sviedinių.

„Dalis šių šaudmenų kaip tik dabar naudojami mūšio lauke“, – Prahoje sakė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis.

Iš viso 15 šalių finansiškai parėmė Čekijos iniciatyvą – nupirkti Ukrainai artilerijos sviedinių ne ES valstybėse.

D. Šmyhalis ir keli jo ministrai, Čekijos premjero Petro Fialos kvietimu, dalyvavo antrosiose Čekijos ir Ukrainos vyriausybinėse konsultacijose. Jose pirmiausiai buvo klabama apie didesnį bendradarbiavimą ginkluotės srityje.

Bendradarbiaujant su čekų įmone „Sellier & Bellot“, Ukrainoje bus pastatyta nauja mažo kalibro šaudmenų gamykla, paskelbė abiejų šalių premjerai. Su kitais partneriais yra planų kurti šautuvų gamybos įmonę. Ukraina turi potencialo tapti laisvųjų valstybių arsenalu, kalbėjo D. Šmyhalis.

Konsultacijose dalyvavę ministrai taip pat pasirašė virtinę memorandumų dėl stipresnio bendradarbiavimo, pavyzdžiui, energetikos, sveikatos sistemos, kosmoso tyrimo ir kovos su nusikalstamumu srityse. P. Fiala taip pat paskelbė, kad ketvirtadienį Europos politinės bendrijos viršūnių susitikimo Londone kuluaruose su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu pasirašys saugumo susitarimą.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDenysas ŠmyhalisČekijaartilerijos sviediniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių