Vengrija atveria duris Rusijos šnipams?

  • Teksto dydis:

Neseniai priimtas Vengrijos sprendimas sušvelninti vizų išdavimo apribojimus atvykėliams iš Rusijos atveria duris šnipams, o ES lyderiai turi skubiai imtis atsakomųjų priemonių.

Tai pareiškė didžiausios Europos Parlamente Europos liaudies partijos frakcijos pirmininkas Manfredas Weberis, praneša leidinys „The Financial Times“.

Savo laiške Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Charles`iui Micheliui jis rašo, kad šis žingsnis leis nekontroliuojamiems rusams netrukdomai keliauti po didelę ES dalį ir sudarys „rimtų nacionalinio saugumo problemų“.

M. Weberis prašo Ch. Michelį iškelti šį klausimą kitame lyderių viršūnių susitikime spalio mėnesį.

Vengrija šį mėnesį informavo apie paspartintą vizų išdavimą aštuonių šalių, įskaitant Rusiją ir Baltarusiją, piliečiams, kurie gali atvykti į Vengriją be saugumo patikros ir kitų apribojimų. Budapeštas teigia, kad daugelis atvykėlių statys atominę elektrinę pagal Rusijos technologijas.

Pasak M. Weberio, naujos imigracijos sistemos poreikis Vengrijoje yra „abejotinas“, dėl to „gali atsirasti didelių spragų šnipinėjimo veiklai“. Į Vengriją gali patekti daug minimaliai patikrintų rusų, o tai sukels didelę grėsmę nacionaliniam saugumui.

„Ši politika taip pat gali palengvinti rusų judėjimą Šengeno erdvėje, apeinant apribojimus, numatytus ES teisės normų“, - konstatuoja M. Weberis.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas anksčiau šį mėnesį sukėlė kitų ES lyderių pasipiktinimą, kai po apsilankymo Kyjive nuvyko į Maskvą susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, neva siekdamas tarpininkauti taikos derybose tarp Rusijos ir Ukrainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raketa

Raketa portretas
Vyti lauk is NATO ir ES.

VENGRIJA bando užkirsti konservKGB-tų JANKIŲ vasalų

VENGRIJA bando užkirsti konservKGB-tų JANKIŲ vasalų portretas
veiklą Europos Sąjungoje, kurie įvairiais būdais daro ŽALĄ Ukrainai.

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Kaip visada, purškiamas melas ir dezas apie Vengriją. Iš bejėgiškumo ir silpnaprotistės lieja nepykantos ir nesantaikos tulžį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių