Vengrija provokuoja NATO sąjungininkes dėl strategijos Ukrainos atžvilgiu

  • Teksto dydis:

Vengrijos vyriausybė apkaltino savo NATO partneres dėl dvigubų standartų taikymo ir nesugebėjimo išspręsti Rusijos karo Ukrainoje klausimą, tokiais savo pareiškimais ketvirtadienį besibaigiant Vašingtone vykusiam NATO viršūnių susitikimui sukeldama sąmyšį.

Vengrijos užsienio reikalų ministras Péteris Szijjártó susitikimo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu metu pasakė, kad Vengrija toliau pasisakys už dialogą ir diplomatinių kanalų naudojimą, pranešė P. Szijjártó atstovas.

Ministro teigimu, pastaruosius dvejus su puse metų taikyta strategija visiškai nepasiteisino.

NATO viršūnių susitikimui einant į pabaigą, P. Szijjártó atstovavo Vengrijos ministrui pirmininkui Viktorui Orbánui, kuris iš Vašingtono išvyko anksčiau, kad Floridoje susitiktų su buvusiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

P. Szijjártó kritikavo nenuoseklią NATO nuostatą, atkreipdamas dėmesį, kad Izraelis yra raginamas derėtis su „Hamas“, tuo tarpu sprendžiant konfliktą Ukrainoje diplomatiniai kanalai tebėra uždari.

Jis taip pat pasmerkė tokioms ES šalims, kaip Vengrija, daromą sprendimą nutraukti bendradarbiavimą su Rusija branduolinėje srityje, nors pačios Jungtinės Valstijos vis intensyviau prekiauja su Rusija, ypač urano sektoriuje. Jis taip pat iškėlė klausimą, ar tik užkulisiuose nevyksta kokios nors slaptos derybos.

Kalbėdamas apie Ukrainos norą įstoti į NATO, P. Szijjártó pasakė, kad, Vengrijos nuomone, Ukrainos narystė NATO aljansą nusilpnintų, todėl yra svarbu atidžiai apsvarstyti visus tokios narystės aspektus.

Pasibaigus viršūnių susitikimui, jo dalyviai teigė, kad Vengrija diskusijų metu buvo atskirtyje. Keletas sąjungininkių taip pat aiškiai pasakė nesutinkančios su Vengrijos užsienio reikalų ministro pareiškimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iki nevėlu--VAKARAI atsibuskite,

iki nevėlu--VAKARAI atsibuskite, portretas
juk VAKARAI k l a i d ą padarė , prieš RUSIJOS įsiveržimą į Ukrainą-- tereikėjo tik kruopščiai įvertinti Rusijos pasiūlymus / Minsko įsipareigojimų sąžiningą vykdymą/ , ir į Ukrainą rusai nebūtų įsiveržę--Vengrija kviečia sėsti prie derybų ir tai būtina padaryti kuo greičiau-- šis konfliktas privalo būti i š s p r ę s t a s tik DERYBŲ keliu, o ne ginklu.

Keista

Keista portretas
Ir kas gi nepatiko taip vadinamai ES nacistiniai "šunaujai". Juk Vengrija prieš karą, tačiau ES bepročiai nori ir uoliai siekia, kad rusai vėl išvaduotų Europą nuo neo nacių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių