Vokietija dar kartą atmetė raginimus suteikti Ukrainai naikintuvų

  • Teksto dydis:

Vokietijos vyriausybė pirmadienį dar kartą atmetė raginimus suteikti Ukrainai naikintuvų, po to, kai centro dešinės Krikščionių demokratų sąjungai atstovaujantis opozicijos lyderis Friedrichas Merzas pareiškė palaikąs šią idėją.

Vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas sakė, kad Ukraina šią vasarą iš partnerių Vakaruose jau ir taip turėtų gauti ne vieną naikintuvą „F-16“, kurių Vokietija neturi.

„Nėra prasmės aprūpinti Ukrainą skirtingų rūšių naikintuvais“, – pasakė S. Hebestreit. „Nors naikintuvai iš išorės gali atrodyti panašūs, jų valdymas labai skiriasi. Jo reikia ilgai mokyti“, – pridūrė jis.

F. Merzas sekmadienį duodamas interviu Vokietijos transliuotojui ARD dar kartą pareikalavo suteikti Ukrainai daugiau pagalbos.

„Man atrodytų įmanoma dabar padėti Ukrainai bent jau susigrąžinti nuosavos oro erdvės kontrolę. Nes vis dažnesnių raketinių atakų prieš infrastruktūrą, elektros tinklus ir vandentiekį, prieš ligonines, globos namus, vien nuo žemės nesukontroliuosi“, – kalbėjo jis.

F. Merzas pridūrė: „Štai kodėl daugelis pasaulio, taip pat Europos šalių jau priėmė sprendimą suteikti Ukrainai naikintuvų. Mes, vokiečiai, neturėtume nuo jų atsilikti“.

S. Hebestreitas pirmadienį pasakė, kad F. Merzas nieko naujo nepasiūlė ir kad jis turėtų žinoti, jog Vokietija negali suteikti Ukrainai šios rūšies orlaivių.

Vieno Vokietijos gynybos ministerijos atstovo teigimu, Vokietija turėtų toliau teikti Ukrainai specializuotą pagalbą. „Praeityje tapo aišku, kad, kalbant apie pagalbą Ukrainai, nėra gerai, kai kiekvienas mėgina viską padaryti. Vietoje to turėtume sutelkti dėmesį į tai, ką kiekviena šalis ar šalių grupė sugeba geriausiai“, – pasakė jis.


Šiame straipsnyje: vokietijaUkrainaparamalėktuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių