Ukrainoje kovodamas už Rusiją žuvo jau penktasis Indijos pilietis

  • Teksto dydis:

Ukrainoje kovodamas išvien su Rusijos pajėgomis žuvo kareivis iš Indijos, pirmadienį pranešė vienas jo giminaičių. Tai jau penktoji patvirtinta Indijos piliečio žūtis per šį karą.

Šimtai indų yra tarp tūkstančių užsienio karių, manoma, pasamdytų sustiprinti savo kariuomenę siekiančios Maskvos. Naujasis Delis ragina leisti jiems grįžti namo. Ministras pirmininkas Narendra Modi šį mėnesį Maskvoje susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir „buvo patikintas“, kad Indijos piliečiai galės sugrįžti, pranešė Indijos užsienio reikalų ministerija.

22 metų Ravi Mounas išvyko į Rusiją sausio mėnesį, kai privatus verbavimo agentas pažadėjo jam darbą transporto srityje, telefonu naujienų agentūrai AFP sakė jo brolis Ajay. Tačiau vėliau jis buvo apmokytas naudoti ginklus ir kovo mėnesį priverstas dalyvauti kovose fronto linijoje Ukrainoje.

„Praradęs su juo ryšį, kreipiausi į Indijos ambasadą Maskvoje ir jie mums pranešė, kad mano brolis mirė“, – sakė Ajay ir pridūrė, jog ambasada paprašė šeimos atsiųsti DNR mėginius, kad būtų galima atpažinti R. Mouno kūną. Ajay sakė, kad jo brolis kartą buvo grįžęs iš fronto, bet vėliau vėl paimtas kovoti. Nėra aišku, kada jis žuvo.

„Po to praradome su juo ryšį“, – sakė Ajay ir pridūrė, kad jo šeima kreipėsi pagalbos į N. Modi, kad susigrąžintų R. Mouno kūną.

Praėjus daugiau nei dvejiems metams nuo Rusijos invazijos pradžios, Ukrainoje žuvo dešimtys tūkstančių Rusijos kareivių ir Maskva visame pasaulyje ieško naujų karių. Indijos užsienio reikalų ministerija praėjusią savaitę pranešė, kad vyriausybė vis dar bendradarbiauja su Rusijos valdžia, siekdama sugrąžinti apie 50 indų, kovojančių išvien su Rusijos kariuomene. Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, šiais metais žuvo dar keturi Indijos kariai.

Indijos valdžia suėmė kelis asmenis, kaltinamus prekyba šalies piliečiais, kad jie kovotų Rusijos kariuomenėje, tačiau žadant jiems ne kovinius vaidmenis. Nepaisant spartaus ekonomikos augimo, nedarbas Indijoje didelis ir daugybė žmonių kasmet ieško darbo užsienyje. Tūstančiai indų ieško darbo Izraelyje, prasidėjus karui Gazos Ruože šalyje ėmė trūkti darbo jėgos.

Indija nuo seno yra Rusijos sąjungininkė ir vengia aiškiai pasmerkti invaziją į Ukrainą. N. Modi sakė per susitikimą su V. Putinu šį mėnesį „atvirai ir išsamiai“ aptaręs konfliktą, raginęs pradėti dialogą dėl taikos ir sakęs, kad „karas negali išspręsti problemų“.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojesamdiniai iš indijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių