Kyjive sučiuptas rusų diversantas, rengęs padegimus Ukrainos geležinkelių objektuose

  • Teksto dydis:

Ukrainos saugumo tarnyba (UST) kartu su Nacionaline policija sulaikė diversantą, kuris Rusijos žvalgybos nurodymu rengė padegimus strateginiuose Ukrainos geležinkelių objektuose Kyjive.

Tai pranešė UST, kuria remiasi „Ukrinform“.

Sulaikytasis – vietos gyventojas. Jis pateko į Rusijos žvalgybos akiratį, kai ieškojo „Telegram“ kanaluose būdų greitai užsidirbti.

Nustatyta, kad pagrindiniai Rusijos taikiniai buvo relinės spintos, išdėstytos prie magistralinių geležinkelio linijų Kyjivo teritorijoje.

Prieš vykdydamas priešo užduotį, įtariamasis su kuratoriumi pirmiausia susitarė dėl „padegimo taikinio“, o vėliau ant Ukrainos geležinkelių technologinės įrangos užpylė degaus mišinio ir jį padegė. Po to jis savo telefono kamera nufilmavo degančią relinę spintą, ketindamas persiųsti įrašą Rusijos specialiosioms tarnyboms.

UST uždokumentavo diversanto ardomąją veiklą ir per specialiąją operaciją sulaikė jį Kyjive karštais pėdsakais. Tyrimo metu paaiškėjo, kad užpuolikas turėjo surengti dar kelis padegimus svarbiausiuose Ukrainos geležinkelių objektuose ir taip pakenkti Gynybos pajėgų logistikai.

Vyrui pareikštas įtarimas pagal Ukrainos baudžiamojo kodekso 28 straipsnio 2 dalį ir 113 straipsnio 2 dalį – diversija, įvykdyta asmenų grupei iš anksto susitarus.

Diversantas suimtas. Jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos ir turto konfiskavimas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, per specialiąsias operacijas Charkivo ir Rivnės srityse UST sulaikė tris Rusijos specialiųjų tarnybų diversantus, kurie padeginėjo Ukrainos geležinkelių relines spintas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojerusijos žvalgybdiversantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių